HABERLER

Kozmetik Ürünlerde Mikrobiyal Büyüme

İçeriği yoğun olarak kimyasal maddelerden oluşan bir üründen bahsettiğimiz için, aklımıza doğrudan üzerinde küf-maya-bakteri ... devamı

12 yıl önce 16540 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Koruyucu Maddeler

Gıda korumada amaç, gıdaların ilk günkü özelliklerini mümkün mertebe koruyarak daha uzun süre saklayabilmektir, yani raf ömrü ... devamı

12 yıl önce 27274 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Güvenliğinde Mikrobiyolojik Kriterler

Mikrobiyolojik kriter oluşturabilmek için gıdada bulunan mikroorganizma gruplarının belirlenmesi, bunların toksin veya metabo ... devamı

12 yıl önce 22391 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kozmetik Ürünlerin Üretiminde Mikrobiyolojik Kriterler

Tıraş kremleri, dudak boyaları, şampuanlar, göz farları gibi kozmetik ürünler mikroorganizma üremesine duyarlıdırlar. ... devamı

12 yıl önce 25239 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Güvenliğini Tehdit Eden Kimyasallar

Gıda güvenliğinin sağlanması, halk sağlığının korunması ve gıda üretimi için yaşamsal öneme sahip bir konudur. ... devamı

12 yıl önce 16067 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Kaynaklı Salmonella Enfeksiyonları

Dünya genelinde alınan önlem ve kontrol uygulamalarına rağmen gıda kaynaklı Salmonella enfeksiyonları halk sağlığını tehdit e ... devamı

12 yıl önce 8964 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Çiğ Köfte Üretiminde Yeni Uygulamalar

Çiğ köfte; Doğu Anadolu Bölgesine özgü yöresel bir gıda olup, bulgur, pul biber, kimyon, nar eksişi, maydanoz, ceviz, nane, s ... devamı

12 yıl önce 19196 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Meyve Sularında Alicyclobacillus Tespiti

Meyve suları, asitliklerinin yüksek olması nedeniyle bakteri gelişimine olanak sağlamayan güvenli gıdalar olarak değerlendiri ... devamı

12 yıl önce 18785 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği (Yeni)

Bu Yönetmeliğin amacı, tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve uygun durumla ... devamı

12 yıl önce 11582 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Şifalı Bitkiler - Adaçayı

Yaygın kullanım alanına sahip ve Latince ismi ‘’Salvia Oficinalis’’ olan adaçayı, ballıbabagillerden; özellikle Akdeniz bölge ... devamı

12 yıl önce 52295 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şifalı Bitkiler - Kuşburnu

Hemen her mevsim tüketilen ve ismi de en fazla telaffuz edilen şifalı bitkilerden olan, gerek çay gerekse de marmelat olarak ... devamı

13 yıl önce 29566 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Helal Gıda ve Helal Gıda Belgesi

Helal gıda; çiftlikten çatala tümüyle İslâmî kurallara uygun olarak hazırlanan gıdayı ifade eder. ... devamı

13 yıl önce 12197 Okunma Mikrobiyolojik Analiz