HABERLER

Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği (Yeni)

Bu Yönetmeliğin amacı, tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve uygun durumla ... devamı

12 yıl önce 11032 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Şifalı Bitkiler - Adaçayı

Yaygın kullanım alanına sahip ve Latince ismi ‘’Salvia Oficinalis’’ olan adaçayı, ballıbabagillerden; özellikle Akdeniz bölge ... devamı

12 yıl önce 51364 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şifalı Bitkiler - Kuşburnu

Hemen her mevsim tüketilen ve ismi de en fazla telaffuz edilen şifalı bitkilerden olan, gerek çay gerekse de marmelat olarak ... devamı

12 yıl önce 29070 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Helal Gıda ve Helal Gıda Belgesi

Helal gıda; çiftlikten çatala tümüyle İslâmî kurallara uygun olarak hazırlanan gıdayı ifade eder. ... devamı

12 yıl önce 11839 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şalgam Suyu Üretim Teknolojisi

Şalgam suyu; ülkemize özgü, laktik asit fermantasyonu ile üretilen, kırmızı renkli, bulanık ve ekşi lezzetli bir içecektir. ... devamı

13 yıl önce 49469 Okunma Diğer Ürünler

Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği (Yeni)

TÜRK GIDA KODEKSİ BAHARAT TEBLİĞİ Yetki Kanunu : Türk Gıda Kodeksi Yayımlandığı Resmi Gazete: 10.04. ... devamı

13 yıl önce 10800 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Beyaz Etin Sağlığımıza Faydaları

Sağlıklı bir vücut için, en önemli etken yeterli ve dengeli yani, sağlıklı beslenmektir. ... devamı

13 yıl önce 24757 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Taze Kaşar Peyniri Üretim Teknolojisi

Dilimlenebilir yarı sert peynirler grubundan olan kaşar peyniri ülkemizde beyaz peynirden sonra en fazla üretilen ve sevilere ... devamı

13 yıl önce 97742 Okunma Diğer Ürünler

Suyun Hayatımızdaki Yeri ve Önemi

Su, canlıların hayatını sürdürmesi için gerekli olan ve bu sebeple hayati önem taşıyan, dünya üzerindeki en mucizevi maddedir ... devamı

13 yıl önce 204955 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Domates Salçası Üretim Teknolojisi

İyi kaliteli bir salça ancak; dalında tam olarak olgunlaşmış, sağlıklı ve olabildiğince kırmızı renkli domateslerden elde edi ... devamı

13 yıl önce 117224 Okunma Diğer Ürünler

UV Işınları ile Ortam Sterilizasyonu

UV ışınları ortam havasının gerek dezenfeksiyon, gerekse de sterilizasyonu için kullanılabilir. ... devamı

13 yıl önce 129120 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

İnsanlarda Listeria Monocytogenes Enfeksiyonu

İnsanlarda Listeria Monocytogenes Enfeksiyonu ... devamı

13 yıl önce 42582 Okunma Mikrobiyolojik Analiz