HABERLER

Gıda Güvenliğini Tehdit Eden Kimyasallar

Gıda güvenliğinin sağlanması, halk sağlığının korunması ve gıda üretimi için yaşamsal öneme sahip bir konudur. ... devamı

12 yıl önce 15532 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Kaynaklı Salmonella Enfeksiyonları

Dünya genelinde alınan önlem ve kontrol uygulamalarına rağmen gıda kaynaklı Salmonella enfeksiyonları halk sağlığını tehdit e ... devamı

12 yıl önce 8659 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Çiğ Köfte Üretiminde Yeni Uygulamalar

Çiğ köfte; Doğu Anadolu Bölgesine özgü yöresel bir gıda olup, bulgur, pul biber, kimyon, nar eksişi, maydanoz, ceviz, nane, s ... devamı

12 yıl önce 18358 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Meyve Sularında Alicyclobacillus Tespiti

Meyve suları, asitliklerinin yüksek olması nedeniyle bakteri gelişimine olanak sağlamayan güvenli gıdalar olarak değerlendiri ... devamı

12 yıl önce 18213 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği (Yeni)

Bu Yönetmeliğin amacı, tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve uygun durumla ... devamı

12 yıl önce 10319 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Şifalı Bitkiler - Adaçayı

Yaygın kullanım alanına sahip ve Latince ismi ‘’Salvia Oficinalis’’ olan adaçayı, ballıbabagillerden; özellikle Akdeniz bölge ... devamı

12 yıl önce 50442 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şifalı Bitkiler - Kuşburnu

Hemen her mevsim tüketilen ve ismi de en fazla telaffuz edilen şifalı bitkilerden olan, gerek çay gerekse de marmelat olarak ... devamı

12 yıl önce 28508 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Helal Gıda ve Helal Gıda Belgesi

Helal gıda; çiftlikten çatala tümüyle İslâmî kurallara uygun olarak hazırlanan gıdayı ifade eder. ... devamı

12 yıl önce 11546 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şalgam Suyu Üretim Teknolojisi

Şalgam suyu; ülkemize özgü, laktik asit fermantasyonu ile üretilen, kırmızı renkli, bulanık ve ekşi lezzetli bir içecektir. ... devamı

12 yıl önce 48387 Okunma Diğer Ürünler

Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği (Yeni)

TÜRK GIDA KODEKSİ BAHARAT TEBLİĞİ Yetki Kanunu : Türk Gıda Kodeksi Yayımlandığı Resmi Gazete: 10.04. ... devamı

12 yıl önce 10492 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Beyaz Etin Sağlığımıza Faydaları

Sağlıklı bir vücut için, en önemli etken yeterli ve dengeli yani, sağlıklı beslenmektir. ... devamı

12 yıl önce 24363 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Taze Kaşar Peyniri Üretim Teknolojisi

Dilimlenebilir yarı sert peynirler grubundan olan kaşar peyniri ülkemizde beyaz peynirden sonra en fazla üretilen ve sevilere ... devamı

12 yıl önce 96414 Okunma Diğer Ürünler