HABERLER

Enterococcus ve Enterobacteriaceae Karşılaştırması

Enterococcus analizi, Enterekok analizi, Enterobacteriaceae analizi, Enterokok Enterobacteriaceae karşılaştırması, Mikrobiyol ... devamı

11 yıl önce 20902 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Deri Sanayiide Kullanılan Tuzun Rolü

dericilikte koruma, deri sanayi, tuzdaki mikroorganizma, koruyucu olarak tuz ... devamı

11 yıl önce 17505 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzeme Üretiminde Hijyen

İnsan sağlığı ve hijyen konularının gittikçe önem kazandığı günümüzde, ambalaj ve gıda güvenliği ilişkisi ön plana çıkarken, ... devamı

11 yıl önce 13578 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Laboratuvarlarda Dezenfeksiyon Amaçlı Alkol Kullanımı

Laboratuvarlarda genelde yüzey silmek için alkoller kullanılır, burada alkol kullanımın yeterlilik düzeyi üzerinde biraz dura ... devamı

11 yıl önce 63008 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kozmetik Ürünlerde Mikrobiyal Büyüme

İçeriği yoğun olarak kimyasal maddelerden oluşan bir üründen bahsettiğimiz için, aklımıza doğrudan üzerinde küf-maya-bakteri ... devamı

12 yıl önce 16239 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Koruyucu Maddeler

Gıda korumada amaç, gıdaların ilk günkü özelliklerini mümkün mertebe koruyarak daha uzun süre saklayabilmektir, yani raf ömrü ... devamı

12 yıl önce 26714 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Güvenliğinde Mikrobiyolojik Kriterler

Mikrobiyolojik kriter oluşturabilmek için gıdada bulunan mikroorganizma gruplarının belirlenmesi, bunların toksin veya metabo ... devamı

12 yıl önce 21784 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kozmetik Ürünlerin Üretiminde Mikrobiyolojik Kriterler

Tıraş kremleri, dudak boyaları, şampuanlar, göz farları gibi kozmetik ürünler mikroorganizma üremesine duyarlıdırlar. ... devamı

12 yıl önce 24911 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Güvenliğini Tehdit Eden Kimyasallar

Gıda güvenliğinin sağlanması, halk sağlığının korunması ve gıda üretimi için yaşamsal öneme sahip bir konudur. ... devamı

12 yıl önce 15802 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Kaynaklı Salmonella Enfeksiyonları

Dünya genelinde alınan önlem ve kontrol uygulamalarına rağmen gıda kaynaklı Salmonella enfeksiyonları halk sağlığını tehdit e ... devamı

12 yıl önce 8803 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Çiğ Köfte Üretiminde Yeni Uygulamalar

Çiğ köfte; Doğu Anadolu Bölgesine özgü yöresel bir gıda olup, bulgur, pul biber, kimyon, nar eksişi, maydanoz, ceviz, nane, s ... devamı

12 yıl önce 18783 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Meyve Sularında Alicyclobacillus Tespiti

Meyve suları, asitliklerinin yüksek olması nedeniyle bakteri gelişimine olanak sağlamayan güvenli gıdalar olarak değerlendiri ... devamı

12 yıl önce 18497 Okunma Mikrobiyolojik Analiz