HABERLER

Kozmetik Ürünlerin Üretiminde Mikrobiyolojik Kriterler

Tıraş kremleri, dudak boyaları, şampuanlar, göz farları gibi kozmetik ürünler mikroorganizma üremesine duyarlıdırlar. ... devamı

11 yıl önce 24185 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Güvenliğini Tehdit Eden Kimyasallar

Gıda güvenliğinin sağlanması, halk sağlığının korunması ve gıda üretimi için yaşamsal öneme sahip bir konudur. ... devamı

11 yıl önce 15210 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Kaynaklı Salmonella Enfeksiyonları

Dünya genelinde alınan önlem ve kontrol uygulamalarına rağmen gıda kaynaklı Salmonella enfeksiyonları halk sağlığını tehdit e ... devamı

11 yıl önce 8490 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Çiğ Köfte Üretiminde Yeni Uygulamalar

Çiğ köfte; Doğu Anadolu Bölgesine özgü yöresel bir gıda olup, bulgur, pul biber, kimyon, nar eksişi, maydanoz, ceviz, nane, s ... devamı

12 yıl önce 17967 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Meyve Sularında Alicyclobacillus Tespiti

Meyve suları, asitliklerinin yüksek olması nedeniyle bakteri gelişimine olanak sağlamayan güvenli gıdalar olarak değerlendiri ... devamı

12 yıl önce 17872 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği (Yeni)

Bu Yönetmeliğin amacı, tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve uygun durumla ... devamı

12 yıl önce 9931 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Şifalı Bitkiler - Adaçayı

Yaygın kullanım alanına sahip ve Latince ismi ‘’Salvia Oficinalis’’ olan adaçayı, ballıbabagillerden; özellikle Akdeniz bölge ... devamı

12 yıl önce 49391 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şifalı Bitkiler - Kuşburnu

Hemen her mevsim tüketilen ve ismi de en fazla telaffuz edilen şifalı bitkilerden olan, gerek çay gerekse de marmelat olarak ... devamı

12 yıl önce 28000 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Helal Gıda ve Helal Gıda Belgesi

Helal gıda; çiftlikten çatala tümüyle İslâmî kurallara uygun olarak hazırlanan gıdayı ifade eder. ... devamı

12 yıl önce 11192 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şalgam Suyu Üretim Teknolojisi

Şalgam suyu; ülkemize özgü, laktik asit fermantasyonu ile üretilen, kırmızı renkli, bulanık ve ekşi lezzetli bir içecektir. ... devamı

12 yıl önce 47551 Okunma Diğer Ürünler

Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği (Yeni)

TÜRK GIDA KODEKSİ BAHARAT TEBLİĞİ Yetki Kanunu : Türk Gıda Kodeksi Yayımlandığı Resmi Gazete: 10.04. ... devamı

12 yıl önce 10190 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Beyaz Etin Sağlığımıza Faydaları

Sağlıklı bir vücut için, en önemli etken yeterli ve dengeli yani, sağlıklı beslenmektir. ... devamı

12 yıl önce 23877 Okunma Mikrobiyolojik Analiz