HABERLER

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği (YENİ)

Bu Tebliğin amacı, tüketime sunulan ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve ekşi hamur ekmeklerinin tekniğine uygun ... devamı

13 yıl önce 21567 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ketçap Nedir ve Nasıl Üretilir

Ketçap, Salça, şeker (glikoz şurubu), sirke, tuz, nişasta ve koruyucuların pastörize edilmesiyle elde edilen bir üründür. ... devamı

13 yıl önce 58980 Okunma Diğer Ürünler

Çikolatada Nişasta Tayini

Daha az maliyetle elde edilen ve gazozdan çikolataya pek çok üründe kullanılan nişasta bazlı şekerin (NBŞ), tüketicilerde ile ... devamı

13 yıl önce 13398 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şeker Hastalığı (Diyabet) ve Çeşitleri

Halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinen diyabet hastalığı (Diabetes Mellitus), tüm toplumlarda yaygın olarak görülen ... devamı

13 yıl önce 35534 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bebeklerde Gıda Alerjileri

Gıda alerjileri her yaşta görülebilmekle birlikte, en çok bebekleri ve çocukları etkilerler. ... devamı

13 yıl önce 12989 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balda HMF (Hidroksimetil furfurol) Tayini

Balların uzun süre yüksek sıcaklıkta ısıtılması ya da uzun süre kötü koşullarda depolanması balın besin maddeleri içeriğinin ... devamı

13 yıl önce 57947 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Membran Filtrasyon Yöntemi ile Mikrobiyolojik Analizler

Su analizleri başta olmak üzere, büyük partikülller içermeyen sıvıların mikrobiyolojik analizlerinde membran filtrasyon yönte ... devamı

13 yıl önce 55759 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Mohr Yöntemi İle Tuz Tayini

Gıdalarda tuz, kimyasal olarak sodyum klorür (NaCl) formda bulunur. ... devamı

13 yıl önce 76470 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Yağsız Kakao Kitlesi Analizi

Bu analiz, çikolata örneklerinde yağsız kakao kitlesi analizi yapmak için kullanılır. ... devamı

13 yıl önce 17730 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beyaz Şeker Mi Esmer Şeker Mi

Esmer şeker, beyaz kristal şekerin ön işlemlerden geçirilmiş ve gıda saflığına ulaştırılmış bir miktar şeker kamışı melasıyla ... devamı

13 yıl önce 56395 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Listeria Monocytogenes Analizi

Listeriosis, L. monocytogenes'in sebep olduğu genel hastalık grubuna verilen isimdir. Listeria monocytogenes (L. ... devamı

13 yıl önce 35962 Okunma Mikrobiyolojik Analiz