HABERLER

Gıdalarda E.coli O157:H7 Analizi

E.coli O157:H7 bakterisinin belirlenmesi için kullanılan analizler klasik ve hızlı yöntemler olarak iki grupta toplanabilir. ... devamı

15 yıl önce 25232 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda E.coli O157:H7 ve Neden Olduğu Enfeksiyonlar

Escherichia coli hayvanların ve insanların bağırsak sistemlerinin normal florasında bulunan zararsız bir bakteridir. ... devamı

15 yıl önce 35231 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bakteriyolojik Tanıda Kullanılan Testler

Bakteriyolojik Tanıda Kullanılan Testler ... devamı

15 yıl önce 60642 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Pestisit Kalıntıları

Pestisitler, tükettiğimiz gıdaların temelini oluşturan çeşitli kültür bitkilerinde zararlı, onların verim ve kalitelerini düş ... devamı

15 yıl önce 33013 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Bacillus Cereus Analizi

Bacillus cereus gram pozitif ve spor oluşturan gıda zehirlenme etkeni bakteriler arasında yer almaktadır. B. ... devamı

15 yıl önce 28017 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besin Alerjileri

Alerji; vücudun yabancı olarak tanıdığı solunan, yenebilen, iğne ile enjekte edilebilen, veya deriye/göğüse doğrudan temas ed ... devamı

15 yıl önce 62556 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Campylobacter jejuni'nin Gıdalarda Tespiti

Campylobacter türleri, çeşitli evcil ve yabani hayvanların normal bağırsak florasında bulunmakta ve bu hayvanlarda enterik en ... devamı

15 yıl önce 16316 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Yoluyla Bulaşan Zoonozlar - 4

günümüz dünyasında da zoonoz hastalıklar insan sağlığı açısından hala önemini korumaktadır. ... devamı

15 yıl önce 12598 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Clostridium Tyrobutyricum Analizi

Peynir üretiminde sporlu bakterilerin gaz oluşturmaları sonucu ortaya çıkan ve peynirlerin birkaç hafta olgunlaştırılmasından ... devamı

15 yıl önce 19393 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Yoluyla Bulaşan Zoonozlar - 3

günümüz dünyasında da zoonoz hastalıklar insan sağlığı açısından hala önemini korumaktadır. ... devamı

15 yıl önce 27838 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda İşletmelerinde Personel Hijyeni

Gıda sanayisinde sanitasyon denilince "üretimde hijyenik ve sağlıklı durumların yaratılması ve devam ettirilmesi " anlaşılmak ... devamı

15 yıl önce 75511 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Yoluyla Bulaşan Zoonozlar-2

günümüz dünyasında da zoonoz hastalıklar insan sağlığı açısından hala önemini korumaktadır. ... devamı

15 yıl önce 18624 Okunma Mikrobiyolojik Analiz