HABERLER

Gıdalarda Aflatoksinler ve Küf Analizleri

Küfler, gıda maddelerinin bozulmasına yol açmaları, oluşturdukları metabolitlerle zehirlenme ve hastalıklara neden olmalarınd ... devamı

15 yıl önce 38978 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Biyojen Aminler

Biyojen aminler, gıda zehirlenmeleri ve bazı hastalıklara neden oldukları için önemlidirler. ... devamı

15 yıl önce 33603 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Campylobacter Enfeksiyonlarının Gıda Güvenliği Açısından Önemi

Campylobacter türleri doğada, kanatlılar dahil evcil ve vahşi hayvanların bağırsak florasında ve su hayvanlarında bulunan bak ... devamı

15 yıl önce 18483 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Küf ve Maya Analizleri

Bazı maya ve küf türleri gıda sanayiinde faydalı mikroorganizmalar olarak kullanılırlarken, bazıları saprofit özelliktedirler ... devamı

15 yıl önce 68909 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Deli Bal Zehirlenmesi

Rhododendron türü bitkilerin çiçeklerinden beslenen arılar tarafından oluşturulan balın yenmesiyle meydana gelen bal zehirlen ... devamı

15 yıl önce 32287 Okunma Diğer Ürünler

Et ve Et Ürünlerinde Kokuşmanın Tespiti

Çeşitli yöntemler kullanılarak yapılabilen bu analiz sonucunda et ve et ürünlerinin kokuşup kokuşmadığı ve kokuşma varsa, bun ... devamı

15 yıl önce 22332 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besiyerlerinin Özellikleri

Besiyerleri; mikroorganizmaları bulundukları ortam dışında ve laboratuvarlarda üretmek için formüle edilmiş, mikroorganizmala ... devamı

15 yıl önce 114566 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besiyerlerinin Hazırlanması

Besi Yeri Hazırlık Aşamaları ... devamı

15 yıl önce 79957 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Staphylococcus aureus Aranması ve Sayımı

Sporsuz ve hareketsiz kok formundaki bu bakteri Gram pozitif ve katalaz pozitif özelliktedir. ... devamı

15 yıl önce 26275 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Stafilokok Enfeksiyonları ve İntoksikasyonları

Staphylococcus aureus insanlarda birçok enfeksiyona neden olan bir bakteridir. ... devamı

15 yıl önce 22789 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda E.coli O157:H7 Analizi

E.coli O157:H7 bakterisinin belirlenmesi için kullanılan analizler klasik ve hızlı yöntemler olarak iki grupta toplanabilir. ... devamı

15 yıl önce 25573 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda E.coli O157:H7 ve Neden Olduğu Enfeksiyonlar

Escherichia coli hayvanların ve insanların bağırsak sistemlerinin normal florasında bulunan zararsız bir bakteridir. ... devamı

15 yıl önce 35668 Okunma Mikrobiyolojik Analiz