HABERLER

Esansiyel Yağ Asitleri

İnsan vücudu, iki tanesi hariç, ihtiyaç duyduğu bütün yağ asitlerini kendi oluşturabilir. ... devamı

15 yıl önce 57159 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Soğuk Algınlığı, Mevsimsel Grip ve Domuz Gribi Arasındaki Farklar

Kış dönemlerinde sık görülen ve birbirine olan benzerlikleri sebebiyle en çok karıştırılan hastalıklar olan soğuk algınlığı, ... devamı

15 yıl önce 12697 Okunma Diğer Ürünler

Sularda Sertlik Analizleri

Suyun kullanılacağı amaca uygunluğu sertliğine bakılarak kontrol edilir. ... devamı

15 yıl önce 54663 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Kaynaklı Gıda Hastalıkları

Süt; içerdiği besin maddeleri ve büyüme için gerekli tamamlayıcı faktörleri ile insanlar için olduğu kadar mikroorganizmalar ... devamı

15 yıl önce 43726 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuk Etlerinde Salmonella spp.

Salmonella’nın çoğunlukla az pişmiş ya da çiğ yumurta, tavuk, et ve pastörize olmayan yiyecekler yoluyla bulaştığı saptanırke ... devamı

15 yıl önce 33139 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda endüstrisinde İndikatör Mikroorganizmalar

Hammadde, üretim teknolojisi, iyi ve doğru üretim uygulaması (GMP) konularında indikatör mikroorganizmalar yeterli bilgi veri ... devamı

15 yıl önce 26632 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sebze ve Meyvelerde Tazelik ve Raf Ömrü

Meyve ve sebzeler için önemli kalite kriterleri tazelik ve renktir. ... devamı

15 yıl önce 23637 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Aflatoksinler ve Küf Analizleri

Küfler, gıda maddelerinin bozulmasına yol açmaları, oluşturdukları metabolitlerle zehirlenme ve hastalıklara neden olmalarınd ... devamı

15 yıl önce 39507 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Biyojen Aminler

Biyojen aminler, gıda zehirlenmeleri ve bazı hastalıklara neden oldukları için önemlidirler. ... devamı

15 yıl önce 33993 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Campylobacter Enfeksiyonlarının Gıda Güvenliği Açısından Önemi

Campylobacter türleri doğada, kanatlılar dahil evcil ve vahşi hayvanların bağırsak florasında ve su hayvanlarında bulunan bak ... devamı

15 yıl önce 18697 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Küf ve Maya Analizleri

Bazı maya ve küf türleri gıda sanayiinde faydalı mikroorganizmalar olarak kullanılırlarken, bazıları saprofit özelliktedirler ... devamı

15 yıl önce 69621 Okunma Mikrobiyolojik Analiz