HABERLER

Çikolata ve Çikolata Ürünlerinde Kriterler

Çikolata sadece çocukların değil, 7’den 70’e tüm yaş gruplarının en sevdiği yiyecek olarak belki de ilk sırayı almaktadır. ... devamı

15 yıl önce 30161 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bilinçli Tüketicinin Meyve Suyu Rehberi

Taze meyve ve meyve suyu tüketimi de sağlıklı besin zincirinin en önemli halkalarından biridir. ... devamı

15 yıl önce 28394 Okunma Diğer Ürünler

Isıl İşlem Uygulamalarının Süt ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

Çiğ sütte bulunabilecek patojen mikroorganizmaların yok edilmesi; bunu yaparken de besin değerlerinin korunabilmesi için ulus ... devamı

15 yıl önce 28749 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Güvenli Gıdalar Hazırlamak İçin Dünya Sağlık Örgütünün (WHO)On Altın Kuralı

Meyve ve sebzeler gibi bazı gıdalar doğal hallerinde en güvenli formdayken bazı gıda çeşitleri işlenmediği taktirde güvenli g ... devamı

15 yıl önce 7949 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çapraz Kontaminasyon Nedir ?

Çapraz kontaminasyon, bakteri ve virüslerin kontamine olmuş bir yüzeyden, kontaminasyona maruz kalmamış başka bir yüzeye tran ... devamı

15 yıl önce 62707 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Yapıdaki Gıda Koruyucuları Artık Türkiye'de

Gıda koruyucusu olarak kullanılan katkı maddelerinin kullanım nedenlerinden en önemlileri antimikrobiyal ve antioksidan özell ... devamı

15 yıl önce 19166 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Un ve Unlu Mamüllerin Mikrobiyolojik Açıdan Değerlendirilmesi

Unlu mamuller sektörü ne kadar risksiz bir ürün portföyüne sahipmiş gibi görünse de ürünlerde gelişebilen mikroorganizmalar g ... devamı

15 yıl önce 24450 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şekerli Ürünlerde ve Hazır Yemek Sektöründe Yapılan Mikrobiyolojik Analizler

Genel olarak düşünüldüğünde hamur, tatlı, şekerli ve çikolatalı ürünlerde yoğunlukla maya ve küfler gelişmektedir. ... devamı

15 yıl önce 15912 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Endüstriyel Analiz Laboratuarlarında Kullanılan Besiyerler

Besiyeri mikroorganizmaların gelişeceği ortamlar olarak tanımlanabilir. ... devamı

16 yıl önce 43659 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Havadaki Mikrobiyel Yükün Dezenfeksiyonu ve Standardı

Havada bulunan mikroorganizmaları sağlıklı olarak tespit edebilmek için küme halinde bulunan mikroorganizmaların koloni (CFU) ... devamı

16 yıl önce 9645 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt ve Süt Ürünlerinde Yapılan Mikrobiyolojik Analizler

Genel olarak çiğ sütte, pastörize ve UHT olmuş sütte bakterilere rastlanılmaktadır. ... devamı

16 yıl önce 60705 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Kimyasal Tehlikeler

Gıdalarda bulunan kimyasal kirlilik genellikle makroşimik ve mikroşimik olmak üzere iki gruba ayrılır. ... devamı

16 yıl önce 28853 Okunma Mikrobiyolojik Analiz