HABERLER

Campylobacter jejuni'nin Gıdalarda Tespiti

Campylobacter türleri, çeşitli evcil ve yabani hayvanların normal bağırsak florasında bulunmakta ve bu hayvanlarda enterik en ... devamı

15 yıl önce 16715 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Yoluyla Bulaşan Zoonozlar - 4

günümüz dünyasında da zoonoz hastalıklar insan sağlığı açısından hala önemini korumaktadır. ... devamı

15 yıl önce 13113 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Clostridium Tyrobutyricum Analizi

Peynir üretiminde sporlu bakterilerin gaz oluşturmaları sonucu ortaya çıkan ve peynirlerin birkaç hafta olgunlaştırılmasından ... devamı

15 yıl önce 19871 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Yoluyla Bulaşan Zoonozlar - 3

günümüz dünyasında da zoonoz hastalıklar insan sağlığı açısından hala önemini korumaktadır. ... devamı

15 yıl önce 28598 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda İşletmelerinde Personel Hijyeni

Gıda sanayisinde sanitasyon denilince "üretimde hijyenik ve sağlıklı durumların yaratılması ve devam ettirilmesi " anlaşılmak ... devamı

15 yıl önce 78185 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Yoluyla Bulaşan Zoonozlar-2

günümüz dünyasında da zoonoz hastalıklar insan sağlığı açısından hala önemini korumaktadır. ... devamı

15 yıl önce 19106 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Lejyoner Hastalığı ve Korunma Yöntemleri

Legionella, lejyoner hastalığı, Legionella analizi, Legionella bakterisi, Legionella nasıl analiz edilir, Legionella nerede b ... devamı

15 yıl önce 19918 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Yoluyla Bulaşan Zoonozlar-1

günümüz dünyasında da zoonoz hastalıklar insan sağlığı açısından hala önemini korumaktadır. ... devamı

15 yıl önce 31993 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolata ve Çikolata Ürünlerinde Kriterler

Çikolata sadece çocukların değil, 7’den 70’e tüm yaş gruplarının en sevdiği yiyecek olarak belki de ilk sırayı almaktadır. ... devamı

15 yıl önce 30544 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bilinçli Tüketicinin Meyve Suyu Rehberi

Taze meyve ve meyve suyu tüketimi de sağlıklı besin zincirinin en önemli halkalarından biridir. ... devamı

15 yıl önce 29201 Okunma Diğer Ürünler

Isıl İşlem Uygulamalarının Süt ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

Çiğ sütte bulunabilecek patojen mikroorganizmaların yok edilmesi; bunu yaparken de besin değerlerinin korunabilmesi için ulus ... devamı

15 yıl önce 29327 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Güvenli Gıdalar Hazırlamak İçin Dünya Sağlık Örgütünün (WHO)On Altın Kuralı

Meyve ve sebzeler gibi bazı gıdalar doğal hallerinde en güvenli formdayken bazı gıda çeşitleri işlenmediği taktirde güvenli g ... devamı

16 yıl önce 8111 Okunma Mikrobiyolojik Analiz