HABERLER

Geçmişten Günümüze Mikotoksinler ve Aflatoksinler

Mikotoksinlerin gıdalardaki oluşumu ve miktarları azaltılabilmekte ancak, gıdalarda oluştuktan sonra tümüyle uzaklaştırılabil ... devamı

16 yıl önce 18507 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünlerinde Oluşabilecek Mikrobiyolojik Tehlikeler

Sağlıksız, hijyenik olmayan ve kontrolsüz koşullarda üretilen et ve et ürünleri insanlarda pek çok hayvansal kaynaklı hastalı ... devamı

16 yıl önce 47355 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Numune Alma ve Homojen Numune Hazırlama

Patojenler veya toksinler gıdada seyrek olarak dağıldığında veya gıdaların satışı yasal standartlara göre açıklanan bakteri i ... devamı

16 yıl önce 14975 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

El Hijyeni

El hijyeni özellikle üretim alanlarında temizliğin olmazsa olmazıdır. ... devamı

16 yıl önce 13179 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Personel Hijyeni

İnsanların vücutlarında ve kıyafetlerinde taşıyıcı olarak bulundurdukları bazı mikroorganizmalar, gıdalara bulaşarak patojen ... devamı

16 yıl önce 31896 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Salmonella Analizi

Salmonella, özellikle et, kümes hayvanları, yumurta ve yumurtalı ürünler gibi bazı hayvansal gıdalardan ve içme sularından in ... devamı

16 yıl önce 42198 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bakterilerin Üretilmesi

Mikroorganizmaların tanınabilmesi için öncelikle üretilebilmeleri gerekmektedir. ... devamı

17 yıl önce 23000 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Laboratuarının Hava Kontrolü

Gıda laboratuvarlarının ortam havası yükünün standart bir alana göre çok daha temiz olması gerekmektedir. ... devamı

17 yıl önce 11881 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İndikatör Mikroorganizmalar

Gıdalarda indikatör mikroorganizmaların bulunması ürünlerin yetersiz hijyenik koşullarda işlendiğini, insan, toprak, su ve dı ... devamı

17 yıl önce 25219 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Toplam Canlı Bakteri Analizi

Gıda güvenliğinin belirlenmesinde kullanılan en basit ve yaygın analiz metotlarından biri olup, fermente gıdalar gibi doğal n ... devamı

17 yıl önce 48866 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

ISO 22000 Gıda Güvenliği yönetim Sistemi

ISO 22000:2005 dünya çapında güvenli gıda tedarik edilmesini sağlama amacıyla düzenlenmiş yeni bir standarttır. ... devamı

17 yıl önce 16715 Okunma Mikrobiyolojik Analiz