Çapraz kontaminasyon, bakteri ve virüslerin kontamine olmuş bir yüzeyden, kontaminasyona maruz kalmamış başka bir yüzeye tran ... devamı
Gıda koruyucusu olarak kullanılan katkı maddelerinin kullanım nedenlerinden en önemlileri antimikrobiyal ve antioksidan özell ... devamı
Unlu mamuller sektörü ne kadar risksiz bir ürün portföyüne sahipmiş gibi görünse de ürünlerde gelişebilen mikroorganizmalar g ... devamı
Genel olarak düşünüldüğünde hamur, tatlı, şekerli ve çikolatalı ürünlerde yoğunlukla maya ve küfler gelişmektedir. ... devamı
Besiyeri mikroorganizmaların gelişeceği ortamlar olarak tanımlanabilir. ... devamı
Havada bulunan mikroorganizmaları sağlıklı olarak tespit edebilmek için küme halinde bulunan mikroorganizmaların koloni (CFU) ... devamı
Genel olarak çiğ sütte, pastörize ve UHT olmuş sütte bakterilere rastlanılmaktadır. ... devamı
Gıdalarda bulunan kimyasal kirlilik genellikle makroşimik ve mikroşimik olmak üzere iki gruba ayrılır. ... devamı
Gıdalarda bulunan en büyük risklerden iki tanesi de biyolojik ve fiziksel risklerdir. ... devamı
Gıda maddesinde oluşması muhtemel tehlikelerin boyutu ve şiddeti (olasılık düzeyi)’ne Risk denilmektedir. ... devamı
ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sisteminin amacı, tükettiğimiz ürünlerin "tarladan çatala kadar" güvenilir ve sağlıklı bir ş ... devamı
Domuz gribi influenza ailesinden pandemik H1N1 virüsüdür. ... devamı