HABERLER

Çapraz Kontaminasyon Nedir ?

Çapraz kontaminasyon, bakteri ve virüslerin kontamine olmuş bir yüzeyden, kontaminasyona maruz kalmamış başka bir yüzeye tran ... devamı

16 yıl önce 63236 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Yapıdaki Gıda Koruyucuları Artık Türkiye'de

Gıda koruyucusu olarak kullanılan katkı maddelerinin kullanım nedenlerinden en önemlileri antimikrobiyal ve antioksidan özell ... devamı

16 yıl önce 19429 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Un ve Unlu Mamüllerin Mikrobiyolojik Açıdan Değerlendirilmesi

Unlu mamuller sektörü ne kadar risksiz bir ürün portföyüne sahipmiş gibi görünse de ürünlerde gelişebilen mikroorganizmalar g ... devamı

16 yıl önce 24633 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şekerli Ürünlerde ve Hazır Yemek Sektöründe Yapılan Mikrobiyolojik Analizler

Genel olarak düşünüldüğünde hamur, tatlı, şekerli ve çikolatalı ürünlerde yoğunlukla maya ve küfler gelişmektedir. ... devamı

16 yıl önce 16093 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Endüstriyel Analiz Laboratuarlarında Kullanılan Besiyerler

Besiyeri mikroorganizmaların gelişeceği ortamlar olarak tanımlanabilir. ... devamı

16 yıl önce 44075 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Havadaki Mikrobiyel Yükün Dezenfeksiyonu ve Standardı

Havada bulunan mikroorganizmaları sağlıklı olarak tespit edebilmek için küme halinde bulunan mikroorganizmaların koloni (CFU) ... devamı

16 yıl önce 9815 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt ve Süt Ürünlerinde Yapılan Mikrobiyolojik Analizler

Genel olarak çiğ sütte, pastörize ve UHT olmuş sütte bakterilere rastlanılmaktadır. ... devamı

16 yıl önce 61289 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Kimyasal Tehlikeler

Gıdalarda bulunan kimyasal kirlilik genellikle makroşimik ve mikroşimik olmak üzere iki gruba ayrılır. ... devamı

16 yıl önce 29377 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarada Biyolojik ve Fiziksel Tehlikeler

Gıdalarda bulunan en büyük risklerden iki tanesi de biyolojik ve fiziksel risklerdir. ... devamı

16 yıl önce 35810 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalardaki Tehlikeler ve Risk Analizleri

Gıda maddesinde oluşması muhtemel tehlikelerin boyutu ve şiddeti (olasılık düzeyi)’ne Risk denilmektedir. ... devamı

16 yıl önce 43172 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tarladan Çatala Gıda Güvenliği

ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sisteminin amacı, tükettiğimiz ürünlerin "tarladan çatala kadar" güvenilir ve sağlıklı bir ş ... devamı

16 yıl önce 13905 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Domuz Gribi

Domuz gribi influenza ailesinden pandemik H1N1 virüsüdür. ... devamı

16 yıl önce 7754 Okunma Diğer Ürünler