HABERLER

Lejyoner Hastalığı ve Korunma Yöntemleri

Legionella, lejyoner hastalığı, Legionella analizi, Legionella bakterisi, Legionella nasıl analiz edilir, Legionella nerede b ... devamı

15 yıl önce 19373 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Yoluyla Bulaşan Zoonozlar-1

günümüz dünyasında da zoonoz hastalıklar insan sağlığı açısından hala önemini korumaktadır. ... devamı

15 yıl önce 31326 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolata ve Çikolata Ürünlerinde Kriterler

Çikolata sadece çocukların değil, 7’den 70’e tüm yaş gruplarının en sevdiği yiyecek olarak belki de ilk sırayı almaktadır. ... devamı

15 yıl önce 29710 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bilinçli Tüketicinin Meyve Suyu Rehberi

Taze meyve ve meyve suyu tüketimi de sağlıklı besin zincirinin en önemli halkalarından biridir. ... devamı

15 yıl önce 27698 Okunma Diğer Ürünler

Isıl İşlem Uygulamalarının Süt ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

Çiğ sütte bulunabilecek patojen mikroorganizmaların yok edilmesi; bunu yaparken de besin değerlerinin korunabilmesi için ulus ... devamı

15 yıl önce 28246 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Güvenli Gıdalar Hazırlamak İçin Dünya Sağlık Örgütünün (WHO)On Altın Kuralı

Meyve ve sebzeler gibi bazı gıdalar doğal hallerinde en güvenli formdayken bazı gıda çeşitleri işlenmediği taktirde güvenli g ... devamı

15 yıl önce 7765 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çapraz Kontaminasyon Nedir ?

Çapraz kontaminasyon, bakteri ve virüslerin kontamine olmuş bir yüzeyden, kontaminasyona maruz kalmamış başka bir yüzeye tran ... devamı

15 yıl önce 62100 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Yapıdaki Gıda Koruyucuları Artık Türkiye'de

Gıda koruyucusu olarak kullanılan katkı maddelerinin kullanım nedenlerinden en önemlileri antimikrobiyal ve antioksidan özell ... devamı

15 yıl önce 18836 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Un ve Unlu Mamüllerin Mikrobiyolojik Açıdan Değerlendirilmesi

Unlu mamuller sektörü ne kadar risksiz bir ürün portföyüne sahipmiş gibi görünse de ürünlerde gelişebilen mikroorganizmalar g ... devamı

15 yıl önce 24180 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şekerli Ürünlerde ve Hazır Yemek Sektöründe Yapılan Mikrobiyolojik Analizler

Genel olarak düşünüldüğünde hamur, tatlı, şekerli ve çikolatalı ürünlerde yoğunlukla maya ve küfler gelişmektedir. ... devamı

15 yıl önce 15683 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Endüstriyel Analiz Laboratuarlarında Kullanılan Besiyerler

Besiyeri mikroorganizmaların gelişeceği ortamlar olarak tanımlanabilir. ... devamı

15 yıl önce 43206 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Havadaki Mikrobiyel Yükün Dezenfeksiyonu ve Standardı

Havada bulunan mikroorganizmaları sağlıklı olarak tespit edebilmek için küme halinde bulunan mikroorganizmaların koloni (CFU) ... devamı

15 yıl önce 9476 Okunma Mikrobiyolojik Analiz