HABERLER

Deli Bal Zehirlenmesi

Rhododendron türü bitkilerin çiçeklerinden beslenen arılar tarafından oluşturulan balın yenmesiyle meydana gelen bal zehirlen ... devamı

15 yıl önce 33839 Okunma Diğer Ürünler

Et ve Et Ürünlerinde Kokuşmanın Tespiti

Çeşitli yöntemler kullanılarak yapılabilen bu analiz sonucunda et ve et ürünlerinin kokuşup kokuşmadığı ve kokuşma varsa, bun ... devamı

15 yıl önce 22597 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besiyerlerinin Özellikleri

Besiyerleri; mikroorganizmaları bulundukları ortam dışında ve laboratuvarlarda üretmek için formüle edilmiş, mikroorganizmala ... devamı

15 yıl önce 116634 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besiyerlerinin Hazırlanması

Besi Yeri Hazırlık Aşamaları ... devamı

15 yıl önce 81273 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Staphylococcus aureus Aranması ve Sayımı

Sporsuz ve hareketsiz kok formundaki bu bakteri Gram pozitif ve katalaz pozitif özelliktedir. ... devamı

15 yıl önce 26554 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Stafilokok Enfeksiyonları ve İntoksikasyonları

Staphylococcus aureus insanlarda birçok enfeksiyona neden olan bir bakteridir. ... devamı

15 yıl önce 23197 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda E.coli O157:H7 Analizi

E.coli O157:H7 bakterisinin belirlenmesi için kullanılan analizler klasik ve hızlı yöntemler olarak iki grupta toplanabilir. ... devamı

15 yıl önce 25817 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda E.coli O157:H7 ve Neden Olduğu Enfeksiyonlar

Escherichia coli hayvanların ve insanların bağırsak sistemlerinin normal florasında bulunan zararsız bir bakteridir. ... devamı

15 yıl önce 36013 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bakteriyolojik Tanıda Kullanılan Testler

Bakteriyolojik Tanıda Kullanılan Testler ... devamı

15 yıl önce 61564 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Pestisit Kalıntıları

Pestisitler, tükettiğimiz gıdaların temelini oluşturan çeşitli kültür bitkilerinde zararlı, onların verim ve kalitelerini düş ... devamı

15 yıl önce 34264 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Bacillus Cereus Analizi

Bacillus cereus gram pozitif ve spor oluşturan gıda zehirlenme etkeni bakteriler arasında yer almaktadır. B. ... devamı

15 yıl önce 28864 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besin Alerjileri

Alerji; vücudun yabancı olarak tanıdığı solunan, yenebilen, iğne ile enjekte edilebilen, veya deriye/göğüse doğrudan temas ed ... devamı

15 yıl önce 63558 Okunma Mikrobiyolojik Analiz