HABERLER

Marmelat Üretirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meyveyi muhafaza etmenin yollarından biri şekerle marmelat yapmaktır. Taze ve kuru meyvelerden yapılabilir ... devamı

10 yıl önce 13676 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Mozzarella Peyniri Üretimi

Tüm dünyaca bilinen peynirlerden biri olan Mozzarella peyniri İtalya'da doğmuştur. ... devamı

10 yıl önce 40735 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Siyah Çay ve Üretimi

Sık tüketilen siyah çay, Camellia sinensis (Linnaeus) O. ... devamı

10 yıl önce 20774 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Su Ürünlerinde İşleme Teknikleri

Bir önceki yazımızda su ürünlerini uzun süre muhafaza etmek için işleme aşamalarına hazırlıktan bahsetmiştik (bkz. ... devamı

10 yıl önce 16022 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su Ürünlerinde Tazelik ve İşlemeye Hazırlık

Su Ürünleri tazeliğini uzun sure muhafaza edilebilmesi için bazı işlemlerden geçirilmelidir. ... devamı

10 yıl önce 16050 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Maden Suyu ve Analizleri

Maden suyu, jeolojik ve fiziksel olarak koruma altında tutulan yeraltı sularından kuyu açılarak veya kaynaktan doldurularak e ... devamı

10 yıl önce 22265 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süttozu Nasıl Üretilir?

süttozu nedir, kondense süt nedir, koyulaştırılmış süt, kurutulmuş süt, süt kurutma, süttozu nasıl üretilir, süttozu kullanım ... devamı

11 yıl önce 32819 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Trileçe Hakkında Bilmediklerimiz

Trileçe orjinal adıyla "Tres Leches" ispanyolcada "Üç Süt" anlamına gelmektedir. 19. ... devamı

11 yıl önce 23769 Okunma Diğer Ürünler

Zeytin Salamurası ve Fermantasyon

zeytin salamurası, zeytin tuz oranı, zeytin fermantasyonu, zeytinde görülen bozulmalar, zeytindeki bakteriler, zeytindeki may ... devamı

11 yıl önce 43922 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sofralık Zeytin Üretimi

zeytin üretimi, sofralık zeytin nasıl yapılır, sofralık zeytin üretim aşamalar, zeytin üretiminde dikkat edilmesi gerekenler, ... devamı

11 yıl önce 12837 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Turşulardaki Bozulmalar ve Önleme Şekilleri

turşu bozulması, turşu küflenmesi, turşu rengi değişmesi, turşu bozulur mu, turşularda bozulma nasıl olur, turşunun raf ömrü, ... devamı

11 yıl önce 240797 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Turşu Üretimi ve Mikrobiyolojik Özellikleri

turşu üretimi, turşu analizleri, turşudaki bakteriler, turşu küflenmesi, turşu mayalanması, turşu yapımı, turşu malzemeleri, ... devamı

11 yıl önce 48068 Okunma Diğer Ürünler