HABERLER

Tereyağında Reichert Meissl Sayısını Hesaplama

Tereyağının içeriğinde başka türden yağ olup , olmadığını belirlemek için Reichert-Meissl sayısı hesaplanmalıdır ... devamı

10 yıl önce 15060 Okunma Diğer Ürünler

Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik

Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılması ... devamı

10 yıl önce 5185 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sebzeleri Hazırlama Teknikleri

Sebzeler vücuttaki metabolik faaliyetleri düzenleyen enzimleri içerirler. ... devamı

10 yıl önce 20530 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Humus Tarifi ve Uygulanan Analizler

Humus, daha çok Ortadoğu'da, İsrail'de sıkça tüketilmekle birlikte Türkiye, Ermenistan ve Yunanistan gibi ülkelerde de gelene ... devamı

10 yıl önce 12279 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahin Tebliği

Tahinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve pazarlanm ... devamı

10 yıl önce 7833 Okunma Diğer Ürünler

Çay Tebliğinde Değişiklik

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Türk Gıda Kodeksi Çay Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ... devamı

11 yıl önce 8217 Okunma Diğer Ürünler

Bitkisel Atık Yağlara Yeni Yönetmelik

Bitkisel atık yağların depolanması, satışı, limitleri ve pek çok özelliği ile ilgili sorumlulukları düzenleyen yönetmelik geç ... devamı

11 yıl önce 9708 Okunma Diğer Ürünler

Tahin Üretimi ve Mikrobiyolojik Analizleri

Tahin, susam (Sesamum indicum L. ... devamı

11 yıl önce 18526 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Marmelat Üretirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meyveyi muhafaza etmenin yollarından biri şekerle marmelat yapmaktır. Taze ve kuru meyvelerden yapılabilir ... devamı

11 yıl önce 13901 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Mozzarella Peyniri Üretimi

Tüm dünyaca bilinen peynirlerden biri olan Mozzarella peyniri İtalya'da doğmuştur. ... devamı

11 yıl önce 41368 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Siyah Çay ve Üretimi

Sık tüketilen siyah çay, Camellia sinensis (Linnaeus) O. ... devamı

11 yıl önce 21391 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Su Ürünlerinde İşleme Teknikleri

Bir önceki yazımızda su ürünlerini uzun süre muhafaza etmek için işleme aşamalarına hazırlıktan bahsetmiştik (bkz. ... devamı

11 yıl önce 16381 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği