HABERLER

Okullarda Uygulanması Gereken Hijyenik Şartlar

Okullarda hijyen kuralları gereği, tuvaletlere ve kantinlere hijyenik paspas konabilir. ... devamı

10 yıl önce 13797 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Nar Ekşisi ve Nar Ekşili Sos

Nar ekşisi üretimi nar suyu içindeki şekerin karamelize olması ve suyunun uçurulmasıyla elde edilir. ... devamı

10 yıl önce 34068 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Makarna Üretimi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

İrmik veya una yumurta eklenerek elde edilen kuru hamurdan yapılan yemeğe makarna denir. ... devamı

10 yıl önce 28561 Okunma Diğer Ürünler

Hayvan Yemi Üretimi

Hayvan yemi üretimi fabrikalarda uygun hammaddelerin kullanımıyla gerçekleşir. ... devamı

10 yıl önce 57868 Okunma Diğer Ürünler

Tereyağında Reichert Meissl Sayısını Hesaplama

Tereyağının içeriğinde başka türden yağ olup , olmadığını belirlemek için Reichert-Meissl sayısı hesaplanmalıdır ... devamı

10 yıl önce 14593 Okunma Diğer Ürünler

Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik

Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılması ... devamı

10 yıl önce 5074 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sebzeleri Hazırlama Teknikleri

Sebzeler vücuttaki metabolik faaliyetleri düzenleyen enzimleri içerirler. ... devamı

10 yıl önce 20146 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Humus Tarifi ve Uygulanan Analizler

Humus, daha çok Ortadoğu'da, İsrail'de sıkça tüketilmekle birlikte Türkiye, Ermenistan ve Yunanistan gibi ülkelerde de gelene ... devamı

10 yıl önce 12050 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahin Tebliği

Tahinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve pazarlanm ... devamı

10 yıl önce 7603 Okunma Diğer Ürünler

Çay Tebliğinde Değişiklik

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Türk Gıda Kodeksi Çay Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ... devamı

10 yıl önce 7953 Okunma Diğer Ürünler

Bitkisel Atık Yağlara Yeni Yönetmelik

Bitkisel atık yağların depolanması, satışı, limitleri ve pek çok özelliği ile ilgili sorumlulukları düzenleyen yönetmelik geç ... devamı

10 yıl önce 9368 Okunma Diğer Ürünler

Tahin Üretimi ve Mikrobiyolojik Analizleri

Tahin, susam (Sesamum indicum L. ... devamı

10 yıl önce 18182 Okunma Mikrobiyolojik Analiz