HABERLER

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi

Tavsiye edilen tüketim tarihi, bir gıda maddesinin kalitesini (örneğin lezzeti) en üst düzeyde korumasının makul olarak bekle ... devamı

10 yıl önce 22558 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ihlamur Çayı

ıhlamur bitkisi özellikle kış aylarında çay olarak tüketilen bir bitkidir. ... devamı

10 yıl önce 12663 Okunma Diğer Ürünler

Lipolitik Mikroorganizmalar

Lipolitik mikroorganizmalar özellikle süt ürünlerinde süt yağını parçalayarak istenmeyen tat ve kokulara neden olurlar. ... devamı

10 yıl önce 14519 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bakanlıktan Peynir Satışına Açıklama

Bakanlık, peynirlerin pazarlarda uygun şartlarda satışının gerçekleşebileceğini açıkladı. ... devamı

10 yıl önce 7357 Okunma Diğer Ürünler

Kanatlı ve Tavşanımsı Etlerin Kesimhane İşlemleri

Çiftlikte Kesilen Küçük Miktarlardaki Kanatlı ve Tavşanımsı Etlerinin Doğrudan Arzına Dair Yönetmelik yayınlandı. ... devamı

10 yıl önce 12340 Okunma Diğer Ürünler

Okullarda Uygulanması Gereken Hijyenik Şartlar

Okullarda hijyen kuralları gereği, tuvaletlere ve kantinlere hijyenik paspas konabilir. ... devamı

10 yıl önce 13210 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Nar Ekşisi ve Nar Ekşili Sos

Nar ekşisi üretimi nar suyu içindeki şekerin karamelize olması ve suyunun uçurulmasıyla elde edilir. ... devamı

10 yıl önce 32317 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Makarna Üretimi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

İrmik veya una yumurta eklenerek elde edilen kuru hamurdan yapılan yemeğe makarna denir. ... devamı

10 yıl önce 27412 Okunma Diğer Ürünler

Hayvan Yemi Üretimi

Hayvan yemi üretimi fabrikalarda uygun hammaddelerin kullanımıyla gerçekleşir. ... devamı

10 yıl önce 55841 Okunma Diğer Ürünler

Tereyağında Reichert Meissl Sayısını Hesaplama

Tereyağının içeriğinde başka türden yağ olup , olmadığını belirlemek için Reichert-Meissl sayısı hesaplanmalıdır ... devamı

10 yıl önce 14003 Okunma Diğer Ürünler

Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik

Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılması ... devamı

10 yıl önce 4874 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sebzeleri Hazırlama Teknikleri

Sebzeler vücuttaki metabolik faaliyetleri düzenleyen enzimleri içerirler. ... devamı

10 yıl önce 19454 Okunma Mikrobiyolojik Analiz