HABERLER

Hazır Çorba Üretimi

Kurutulmuş, konserve edilmiş yada dondurulmuş halde tüketiciye sunulan çorba karışımları içinde kurutulmuş çorbalar daha az h ... devamı

9 yıl önce 25853 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünleri Satan İşletmeler için Hijyen Kılavuzu (2. bölüm)

Gıdalar işleme, hazırlama gibi işlemler sırasında çok kolay bulaşmaya maruz kalırlar. ... devamı

9 yıl önce 11500 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünleri Satan İşletmeler için Hijyen Kılavuzu (1. bölüm)

Ortam ve yüzeylerin nasıl olması ve temizliğin nasıl yapılması gerektiğini, hijyen analizlerinizde size yardımcı olacak tekni ... devamı

9 yıl önce 12842 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çiğ Sütün Üretimi, Depolanması ve Taşınması (2. bölüm)

Çiğ sütün üretiminde sağım hijyeni, sütün depolanması, taşımada dikkat edilecek unsurlar gibi konulara değineceğiz. ... devamı

9 yıl önce 18659 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çiğ Sütün Hijyenik Üretimi (1.bölüm)

Çiğ sütün hijyenik üretimi ile ilgili hazırladığımız yazı dizisinin bu ilk kısmında hayvanların barındığı alanların hijyenine ... devamı

9 yıl önce 9284 Okunma Diğer Ürünler

Fırıncılık ve Pastane Mamülleri Üretim Hijyen Şartları (2.bölüm)

Bu yazımızda gıda maddesi atıkları, personel hijyeni, el hijyeni, malzeme kabul ve kullanım koşulları, gıda maddelerin taşın ... devamı

9 yıl önce 13318 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde Değişiklik

Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınl ... devamı

9 yıl önce 7253 Okunma Diğer Ürünler

Fırıncılık ve Pastane Mamulleri Üretimi Hijyen Şartları (1. bölüm)

Fırın ve pastane gibi unlu mamüllerin üretildiği işyerlerinin uyması gereken pek çok hijyenik kriter vardır. ... devamı

9 yıl önce 24575 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tarhana Üretimi ve Mikrobiyolojik Analizler

Ülkemizde sıklıkla tüketilen tarhana çorbası buğday unu, yoğurt, maya ve çeşitli sebzeler kullanılarak yapılmaktadır. ... devamı

9 yıl önce 11942 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hijyen Derecelendirme Sistemi

Restoranlarda tükettiğimiz gıdaların üretim ortamlarının hijyen kriterlerine uygunluğunu bilmek tüketiciye güven veren bir ol ... devamı

9 yıl önce 8842 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sofralarda Yeni Lezzet; Siyah Pirinç

Sofralarımızda yeni bir lezzet olan siyah pirinç, beyaz pirince göre daha fazla besin değerine sahiptir. ... devamı

9 yıl önce 7455 Okunma Diğer Ürünler

Dezenfektan Aktivitesini Etkileyen Faktörler ve Dezenfektan Etkinliğinin Değerlendirilmesi

Bakterinin dezenfektan tarafından öldürülmesinin, dezenfektan konsantrasyonu ve bakterinin dezenfektanla temas süresine bağlı ... devamı

9 yıl önce 13505 Okunma Mikrobiyolojik Analiz