HABERLER

Humus Tarifi ve Uygulanan Analizler

Humus, daha çok Ortadoğu'da, İsrail'de sıkça tüketilmekle birlikte Türkiye, Ermenistan ve Yunanistan gibi ülkelerde de gelene ... devamı

10 yıl önce 11554 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahin Tebliği

Tahinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve pazarlanm ... devamı

10 yıl önce 7183 Okunma Diğer Ürünler

Çay Tebliğinde Değişiklik

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Türk Gıda Kodeksi Çay Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ... devamı

10 yıl önce 7526 Okunma Diğer Ürünler

Bitkisel Atık Yağlara Yeni Yönetmelik

Bitkisel atık yağların depolanması, satışı, limitleri ve pek çok özelliği ile ilgili sorumlulukları düzenleyen yönetmelik geç ... devamı

10 yıl önce 8711 Okunma Diğer Ürünler

Tahin Üretimi ve Mikrobiyolojik Analizleri

Tahin, susam (Sesamum indicum L. ... devamı

10 yıl önce 17504 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Marmelat Üretirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meyveyi muhafaza etmenin yollarından biri şekerle marmelat yapmaktır. Taze ve kuru meyvelerden yapılabilir ... devamı

10 yıl önce 13117 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Mozzarella Peyniri Üretimi

Tüm dünyaca bilinen peynirlerden biri olan Mozzarella peyniri İtalya'da doğmuştur. ... devamı

10 yıl önce 39405 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Siyah Çay ve Üretimi

Sık tüketilen siyah çay, Camellia sinensis (Linnaeus) O. ... devamı

10 yıl önce 19516 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Su Ürünlerinde İşleme Teknikleri

Bir önceki yazımızda su ürünlerini uzun süre muhafaza etmek için işleme aşamalarına hazırlıktan bahsetmiştik (bkz. ... devamı

10 yıl önce 15349 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su Ürünlerinde Tazelik ve İşlemeye Hazırlık

Su Ürünleri tazeliğini uzun sure muhafaza edilebilmesi için bazı işlemlerden geçirilmelidir. ... devamı

10 yıl önce 15434 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Maden Suyu ve Analizleri

Maden suyu, jeolojik ve fiziksel olarak koruma altında tutulan yeraltı sularından kuyu açılarak veya kaynaktan doldurularak e ... devamı

10 yıl önce 20330 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süttozu Nasıl Üretilir?

süttozu nedir, kondense süt nedir, koyulaştırılmış süt, kurutulmuş süt, süt kurutma, süttozu nasıl üretilir, süttozu kullanım ... devamı

10 yıl önce 31340 Okunma Mikrobiyolojik Analiz