HABERLER

Peynir ve İşlenmiş Peynirde Toplam Kuru Madde Tayini

Gıdalarda; suda çözünmeyen kuru maddeyi; selüloz ve nişasta gibi polisakkaritler yani büyük moleküllü bileşikler oluşturur. ... devamı

8 yıl önce 21920 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahıllarda Gluten Tayini

Gluten, hamurda yoğurma sırasında ağ gibi bir yapı oluşturarak maya tarafından oluşturulan gazın tutulup büyük hacimli ekmek ... devamı

8 yıl önce 23238 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tarımda Zararlı Böceklerle Mücadele

Zararlı böcek grupları besin aramada, yumurtlama yerlerinin ve cinsel eşlerin bulunmasında bazı kimyasal maddeler tarafından ... devamı

8 yıl önce 17317 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarımda Aktif Bitki Koruma Yöntemleri 1

Bitkilerde mevcut bazı kimyasal maddelerin hastalık, zararlı ve yabancı otlar üzerinde öldürücü veya gelişmeyi engelleyici et ... devamı

8 yıl önce 18146 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarımda Pasif Bitki Koruma Yöntemleri

Tarımsal üretimin temelini toprak oluşturmaktadır. Bu nedenle organik tarımda toprak sağlığının korunması oldukça önemlidir. ... devamı

8 yıl önce 11171 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ekstraksiyon Yöntemiyle Yağ Tayini (Sokselet)

Gıdalardaki yağ miktarı süt ve süt ürünlerinde Gerber yöntemiyle, bunun dışında kalan gıdalarda ise sokselet (soxhelet)yöntem ... devamı

8 yıl önce 39183 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yağlarda İyot Sayısı Tayini (Wish Metodu)

İyot sayısı yağların doymamışlık ölçüsü olup uygulamada ağırlık olarak yüz kısım yağın bağlandığı iyodun ağırlığı olarak beli ... devamı

8 yıl önce 27644 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Toplam Yağ Miktarı Tayini

Gıdalarda toplam yağ tayini adıyla yapılan analiz işlemine ham yağ tayini denir. ... devamı

8 yıl önce 8453 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balda Rutubet Tayini

Balda rutubet tayininin esası; kırılma indisinden faydalanarak rutubet % miktarının bulunması ilkesine dayanır. ... devamı

8 yıl önce 11696 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Konservelerde Görülen Bozulmalar

Konserveleme, ısıl işlemlerle mikroorganizmalardan arındırılmış ürünün hermetik koşullarda ve hermetik kaplarda saklanması iş ... devamı

8 yıl önce 52470 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Kırılma İndisi

Kırılma indisi, maddenin kaynama noktası, erime noktası, yoğunluğu gibi fiziksel özelliklerinden birisidir ve her maddeye özg ... devamı

8 yıl önce 21148 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarım

Organik tarım ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik olarak insana ve çev ... devamı

8 yıl önce 7990 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği