HABERLER

Süt ve Süt Ürünlerinde Türk Gıda Kodeksi Yönünden Mikrobiyolojik Kriterler

Süt ve süt ürünleri denilince akla çiğ süt, pastörize süt, UHT süt, yoğurt, don ... devamı

13 yıl önce 27619 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Hormon Kullanımı

İnsan organizması çok sayıda birimlerden kurulmuştur. ... devamı

13 yıl önce 15522 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Hijyeni Yönetmeliği Yenilendi (17.12.2011)

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik   MADDE 28 – (1) 27/8/2004 tarihli ve 25566 sayılı Resm ... devamı

13 yıl önce 10209 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Geleneksel Tulum Peyniri Yapımı

Tulum peyniri hayvan postu içinde yapılan Türkiye'nin çeşitli yörelerine özgü peynirlere verile ... devamı

13 yıl önce 56730 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pastırmanın Özellikleri ve Üretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pastırma, tamamıyla Türklerin buluşu olan ve kendine özgü bir et konservesidir. ... devamı

14 yıl önce 33133 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Et ve Et Ürünlerinde Tuzlama ve Kürleme

Besin maddelerinin muhafaza edilme yöntemleri, en az sağlıklı bir şekilde işlenip tüketiciye sunulması kadar bü ... devamı

14 yıl önce 51588 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Domates Kurutma Teknolojisi

Meyve ve sebzeler yapılarında yaklasık % 95 oranında su içerir. ... devamı

14 yıl önce 29610 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_3

Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamalarını içeren makale serimizin üçüncü ve son b& ... devamı

14 yıl önce 8844 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_2

Catering sektöründe, birkaç kişiden binlerce kişiye uzanan geniş yelpazeli bir hizmet söz konusudur. ... devamı

14 yıl önce 14621 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütlerde İlaç ve Antibiyotik Kalıntıları

  Süt, canlıların yaşayabilmesi ve gelişimi için gerekli besin maddelerini büyük oranda bileşiminde ... devamı

14 yıl önce 13141 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Konserve Nedir ve Nasıl Üretilir

Gıdaların konserve yöntemi ile saklanması, 1800’lerden beri kullanılan bir yöntemdir. ... devamı

14 yıl önce 77649 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Zeytinyağı Üretimi

Zeytin asırlardır hem kendisi, hem de yan ürünleri ile herkesin severek tükettiği gıdalar arasındadır. ... devamı

14 yıl önce 26658 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği