HABERLER

Fırıncılık ve Pastane Mamülleri Üretim Hijyen Şartları (2.bölüm)

Fırın ve pastane gibi unlu mamüllerin üretildiği işyerlerinin uyması gereken pek çok hijyenik kriterlere şu ya ... devamı

10 yıl önce 14042 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Fırıncılık ve Pastane Mamulleri Üretimi Hijyen Şartları (1. bölüm)

Fırın ve pastane gibi unlu mamüllerin üretildiği işyerlerinin uyması gereken pek çok hijyenik kriter vardır. ... devamı

10 yıl önce 25805 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Hijyen Derecelendirme Sistemi

Restoranlarda tükettiğimiz gıdaların üretim ortamlarının hijyen kriterlerine uygunluğunu bilmek tüketiciye g& ... devamı

10 yıl önce 9184 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su Ürünlerinde İşleme Teknikleri

Bir önceki yazımızda su ürünlerini uzun süre muhafaza etmek için işleme aşamalarına hazırlıktan bah ... devamı

10 yıl önce 16032 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Sektöründe İş Güvenliği

Tütün ve sadece ilaç olarak kullanılanlar hariç olmak üzere, içkiler ve sakızlar ile hazırlama ... devamı

11 yıl önce 16558 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Aroma Yönetmeliğinde Değişiklik

Aromalar, gıdalara tat ve koku vermek amacıyla kullanılan maddelerdir. ... devamı

11 yıl önce 14653 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzeme Üretiminde Hijyen

Dünyamızın en önemli sorunlarından birisi insanlara sağlıklı ve besleyici gıdaların ulaşamamasıdır. ... devamı

11 yıl önce 13578 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Koruyucu Maddeler

Bütün ham besinler özel bir tedbir alınmaz ise kısa veya uzun bir sürede ortaya çıkan bir bozulmaya ... devamı

12 yıl önce 26717 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Güvenliğini Tehdit Eden Kimyasallar

Gıda güvenliğinin sağlanması, halk sağlığının korunması ve gıda üretimi için yaşamsal öneme sahip bir k ... devamı

12 yıl önce 15802 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Kaynaklı Salmonella Enfeksiyonları

Dünya genelinde alınan önlem ve kontrol uygulamalarına rağmen gıda kaynaklı Salmonella enfeksiyonları halk sağlığın ... devamı

12 yıl önce 8803 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Çiğ Köfte Üretiminde Yeni Uygulamalar

Çiğ köfte; Doğu Anadolu Bölgesine özgü yöresel bir gıda olup, bulgur, pul biber, kimyon, nar ek ... devamı

12 yıl önce 18783 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği (Yeni)

TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA KATKI MADDELERİ YÖNETMELİĞİ   Yetki Kanunu : Türk Gıda Kodeksi Yayımlandığı Res ... devamı

12 yıl önce 11029 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği