HABERLER

Gıda Hijyeni Yönetmeliği Yenilendi (17.12.2011)

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik   MADDE 28 – (1) 27/8/2004 tarihli ve 25566 sayılı Resm ... devamı

14 yıl önce 12574 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Geleneksel Tulum Peyniri Yapımı

Tulum peyniri hayvan postu içinde yapılan Türkiye'nin çeşitli yörelerine özgü peynirlere verile ... devamı

14 yıl önce 59044 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pastırmanın Özellikleri ve Üretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pastırma, tamamıyla Türklerin buluşu olan ve kendine özgü bir et konservesidir. ... devamı

14 yıl önce 34046 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Et ve Et Ürünlerinde Tuzlama ve Kürleme

Besin maddelerinin muhafaza edilme yöntemleri, en az sağlıklı bir şekilde işlenip tüketiciye sunulması kadar bü ... devamı

14 yıl önce 53711 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Domates Kurutma Teknolojisi

Meyve ve sebzeler yapılarında yaklasık % 95 oranında su içerir. ... devamı

14 yıl önce 30932 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_3

Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamalarını içeren makale serimizin üçüncü ve son b& ... devamı

14 yıl önce 9305 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_2

Catering sektöründe, birkaç kişiden binlerce kişiye uzanan geniş yelpazeli bir hizmet söz konusudur. ... devamı

14 yıl önce 15193 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütlerde İlaç ve Antibiyotik Kalıntıları

  Süt, canlıların yaşayabilmesi ve gelişimi için gerekli besin maddelerini büyük oranda bileşiminde ... devamı

14 yıl önce 13837 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Konserve Nedir ve Nasıl Üretilir

Gıdaların konserve yöntemi ile saklanması, 1800’lerden beri kullanılan bir yöntemdir. ... devamı

14 yıl önce 80480 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Zeytinyağı Üretimi

Zeytin asırlardır hem kendisi, hem de yan ürünleri ile herkesin severek tükettiği gıdalar arasındadır. ... devamı

14 yıl önce 27706 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_1

Catering sektöründe, irili-ufaklı firmalar ve yine birkaç kişiden binlerce kişiye kadar çok çeş ... devamı

14 yıl önce 18792 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda dumanlama nedir, dumanın gıdadaki etkileri nelerdir?

Eski çağlardan beri insanlar; mevsiminde rahat bulabildikleri yiyeceklerinin kullanım süresini uzatıp kıtlık zamanl ... devamı

14 yıl önce 19615 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği