Dünyada ve ülkemizde nüfusun hızla artması gıda maddelerine olan ihtiyaç ve talebinde aynı nispette art ... devamı
Türk Gıda Kodeksi Tahin Tebliği
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Türk Gıda Kodeksi Çay Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürü ... devamı
Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Bitkisel atık yağların geçici depolanması, toplanması, taşınması, geri k ... devamı
Trileçe orjinal adıyla "Tres Leches" ispanyolcada "Üç Süt" anlamına gelmektedir. 19. ... devamı
Turşu, yüzlerce yıllık bir geçmişe sahiptir. ... devamı
Pestil, enerji, vitamin ve mineral değeri yüksek olan geleneksel gıdalarımızdandır. ... devamı
Ülkemizde pek çok helva sıklıkla tüketilmektedir. ... devamı
Ketçap, domates, şeker ve baharatlardan yapılan bir sos olup, olgun ve kırmızı renkli domates ve domates suyu, domates k ... devamı
Fermente gıdalar, çeşitli bakteri ve mantar türlerinin, fermentasyon adı veirlen tepkimeleri gerçekleştirmesi ... devamı
Ekmek hamuru hazırlarken yapının temelini oluşturan maddeler un, su, maya ve tuzdur. ... devamı
Ayran, yoğurt, su ve tuzdan oluşan geleneksel bir Türk içeceğidir. ... devamı