HABERLER

TBA Testi (Tiyobarbütirik Asit)

Gıdalarda bulunan yağlar ile havanın oksijeni arasında kendiliğinden oluşan ve otoksidasyon denilen reaksiyonlar oluşur. ... devamı

4 yıl önce 8735 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Duyusal Analiz Teknikleri

Duyusal analiz, gıdaların işitme, dokunma, tatma, koklama ve görme duyuları ile algılanan karakteristiklerini algılamak, ... devamı

4 yıl önce 10461 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Toplam Asitlik Tayini

  Deneyde Kullanılan Kimyasallar:
% 1’lik Fenolfitalein indikatörü: 1 g fenolfitalein % 95R ... devamı

5 yıl önce 20148 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Su Analizinde Toplam Bakteri Sayısının Tayini

Hesaplama

Pour Plate yöntemi ile çalışıldığında sonuç verilecek her iki sıcaklık içinde pl ... devamı

5 yıl önce 7130 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Suda Escherichia coli ve Coliform Bakterilerin Araştırılması ve Sayımı

Su numunesinin belirli bir hacmi membran filtreden geçirilir; membran filtre bir seçici besiyerine konulur;
& ... devamı

5 yıl önce 6621 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Toplam Kül Tayini

  Gıdalarda yapılan kimyasal analizlerden biri içerikteki inorganik maddeyi hesaplamada kullanılan toplam kül ... devamı

6 yıl önce 37246 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Peynir ve İşlenmiş Peynirde Toplam Kuru Madde Tayini

  Gıda maddeleri su ve kuru madde olmak üzere iki kısımdan oluşur. ... devamı

6 yıl önce 17517 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Örneklerinde Listeria Sayımı için Compact Dry LS Kullanımı

Listeria monocytogenes Nedir?
Listeria monocytogenes dünya çapında gıda kaynaklı patojenlerden biri ol ... devamı

7 yıl önce 7884 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hızlı Mikrobiyolojik Analiz Yöntemleri

  Mikrobiyoloji uygulamalarında önemli bir yere sahip olan hızlı yöntemler klinik, gıda ve çevresel  ... devamı

7 yıl önce 24750 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Baharatlarda Rutubet Miktarı Tayini (Toluen Metodu)

Baharatlar, tüm dünyada yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. ... devamı

12 yıl önce 18456 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Nişasta Tayini

Un, şeker ve tuz, “insan sağlığı için tehlikeli üç beyaz” olarak da adlandırılmaktadır. ... devamı

12 yıl önce 11776 Okunma Mikrobiyolojik Analiz