Gıdalarda bulunan yağlar ile havanın oksijeni arasında kendiliğinden oluşan ve otoksidasyon denilen reaksiyonlar oluşur. ... devamı
Duyusal analiz, gıdaların işitme, dokunma, tatma, koklama ve görme duyuları ile algılanan karakteristiklerini algılamak, ... devamı
Örneğin;1. ... devamı
Deneyde Kullanılan Kimyasallar:% 1’lik Fenolfitalein indikatörü: 1 g fenolfitalein % 95R ... devamı
Hesaplama Pour Plate yöntemi ile çalışıldığında sonuç verilecek her iki sıcaklık içinde pl ... devamı
Su numunesinin belirli bir hacmi membran filtreden geçirilir; membran filtre bir seçici besiyerine konulur; & ... devamı
Gıdalarda yapılan kimyasal analizlerden biri içerikteki inorganik maddeyi hesaplamada kullanılan toplam kül ... devamı
Gıda maddeleri su ve kuru madde olmak üzere iki kısımdan oluşur. ... devamı
Listeria monocytogenes Nedir? Listeria monocytogenes dünya çapında gıda kaynaklı patojenlerden biri ol ... devamı
Mikrobiyoloji uygulamalarında önemli bir yere sahip olan hızlı yöntemler klinik, gıda ve çevresel ... devamı
Baharatlar, tüm dünyada yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. ... devamı
Un, şeker ve tuz, “insan sağlığı için tehlikeli üç beyaz” olarak da adlandırılmaktadır. ... devamı