HABERLER

Sütte Homojenizasyon

Homojenizasyon Süt, emülsiyon halinde bulunan bir sıvıdır. ... devamı

4 yıl önce 4715 Okunma Diğer Ürünler

Tereyağında Reichert Meissl Sayısını Hesaplama

Tereyağının içeriğinde başka türden yağ olup , olmadığını belirlemek için Reichert-Meissl sayısı hesaplanmalı ... devamı

9 yıl önce 12814 Okunma Diğer Ürünler

Şalgam Suyu Üretim Teknolojisi

Şalgam suyu; ülkemize özgü, laktik asit fermantasyonu ile üretilen, kırmızı renkli, bulanık ve ekşi lezze ... devamı

11 yıl önce 42920 Okunma Diğer Ürünler

Taze Kaşar Peyniri Üretim Teknolojisi

Peynir, süt proteini kazeinin peynir mayası ve/veya peynir kültürü ile pıhtılaştırılması ve bu pıhtıdan p ... devamı

11 yıl önce 89871 Okunma Diğer Ürünler

Domates Salçası Üretim Teknolojisi

Salça Üretim Teknolojisi

İyi kaliteli bir salça ancak; dalında tam olarak olgunlaşmış, sağlıklı ve olab ... devamı

12 yıl önce 108117 Okunma Diğer Ürünler

Pekmez Üretimi

Pekmez üzüm, meyvelerin ezilerek kaynatılması ile üretilen yoğun, tatlı bir şuruptur. ... devamı

13 yıl önce 29269 Okunma Diğer Ürünler

Pastırma Üretim Teknolojisi

Et, tuz ve kırmızı biberin birbirine karıştırılarak, sarımsak ve çemenle bastırılıp güneş veya iste kurutulmasıyla ... devamı

13 yıl önce 34558 Okunma Diğer Ürünler

Dondurma Teknolojisi

Dondurmanın Tanımı: Dondurma süt, krema ve uygun diğer süt ürünleri, içilebilir nitelikteki su, yumu ... devamı

13 yıl önce 51659 Okunma Diğer Ürünler

Genel Çikolata Hamuru Yapımı

Çikolata hamurunun yapımını beş ana başlık altında toplayabiliriz. ... devamı

13 yıl önce 16937 Okunma Diğer Ürünler

Toplu Yemek Hizmeti Veren İşletmelerde Mutfak Hijyeni

Hijyen, insan hayatının her alanında ve döneminde önemlidir; ancak toplu üretim gerçekleştiren ve hizmet ... devamı

14 yıl önce 32028 Okunma Diğer Ürünler

Yoğurt Üretim Teknolojisi

Yoğurt üretiminde sütün toplanıp fabrikaya getirilmesinden itibaren hassas ve ayrıntılı bir kontrol ve analiz ... devamı

14 yıl önce 48452 Okunma Diğer Ürünler

Gıda Muhafaza Yöntemleri

Gıdaların muhafazasında uygulanan bütün yöntemlerin amacı, mikrobiyolojik ve enzimatik değişmeleri önleme ... devamı

14 yıl önce 76293 Okunma Diğer Ürünler