Su Ürünlerinde Klordioksit Kullanımı

1601 kez okundu

bir yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Mikrobiyolojik Analiz» Su Ürünlerinde Klordioksit Kullanımı

Kararlı klor dioksit, balık ve kabuklu deniz ürünleri üzerinde iyi bir antiseptik etkiye sahiptir.Farklı çeşitlerin farklı taze tutma etkileri vardır; Huanggu için oda sıcaklığında 30 ° C, tazeliği (tuhaf koku oluşumuna bağlı olarak) yaklaşık 5 ila 6 saat uzatabilir., levrek için 7 ila 8 saat, gümüş pomfret için 6 ila 7 saat;5 °C'lik düşük bir sıcaklıkta, koruma süresi sarı şarlatan için yaklaşık 60 saat, levrek için 33 saat ve gümüş ponpon için 40 ila 50 saat uzatılabilir.30 ℃ oda sıcaklığında kabuklu deniz tarağı taze tutan istiridye eti için, tazelik (tuhaf koku oluşumuna bağlı olarak) 5 saat uzatılabilir, yeşil istiridye eti 5 ℃ düşük sıcaklıkta 3 saat uzatılabilir, taze- istiridye etinin saklama süresi 24 saat, yeşil deniz tarağı eti 30 saat uzatılabilir.
 
 Klor dioksit, düşük sıcaklıkta balık ve kabuklu deniz hayvanlarının muhafaza süresini büyük ölçüde uzatabilir.
 
30 °C'lik oda sıcaklığında ve 5 °C'lik düşük sıcaklıkta Çin karidesleri ve yeşil karidesler üzerinde kararlı klor dioksitin belirgin bir antiseptik etkisi yoktur.

Su ürünleri için koruyucu ve koruyucu olarak, kararlı klor dioksit aşağıdaki özelliklere sahiptir:
 
1. Güvenlik ve stabilite Klor dioksitin sterilizasyon ve dezenfeksiyon mekanizması fenolik bileşikler, hipokloröz asit, klor gazı ve gaz klor dioksitten farklıdır.2 hipokloröz asit molekülü ve yeni ekolojik oksijen (atomik oksijen) salarak güçlü oksidasyon sağlar.Bakteri ve virüs proteinlerindeki amino asitleri oksitleyebilir ve parçalayabilir ve kokuyu gidermek için su ürünlerinin yüzeyindeki amonyak ve sülfür organikleri ile etkileşime girebilir.Artık ürünler su, sodyum klorür ve az miktarda karbondioksit, organik şeker ve diğer toksik olmayan maddelerdir.Kararlı klor dioksit proteinleri değiştirmez, temel olarak daha yüksek hayvan hücreleri üzerinde hiçbir etkisi olmaz ve su ürünlerinin tadı ve dokusunu etkilemez.
 
2. Taze tutma için kısa süreli stabil klor dioksit, yalnızca su ürünlerinin yüzeyindeki bozulmaya neden olan mikroorganizmaları öldürebilir, ancak balık ayılarını ve bağırsaklardaki bozulmaya neden olan mikroorganizmaları öldüremez ve suyun bozulmasını önlemek zordur. .Bu nedenle, bir koruyucu ve koruyucu olarak stabil klor dioksit, oda sıcaklığında yalnızca birkaç saat içinde kısa bir raf ömrüne sahiptir.
  
3. Koruma sınırlamaları Kararlı klor dioksit karidesinin belirgin bir koruyucu ve taze tutma etkisi yoktur, çünkü kararlı oksijen dioksitin tirozinaz aktivitesi üzerinde belirgin bir engelleyici etkisi yoktur, bu da karidesteki tirozinin tirozinaz üreten melanin üzerindeki etkisine neden olur.Ayrıca bu ürün, astaksantinin proteine ​​bağlanmasını bozan protein denatürasyonunu engelleyemez.Karides sarısı genellikle tuğla kırmızısına maruz kalır ve birçok yazar, kararlı klor dioksitin karides üzerinde bariz taze tutma etkisi olduğuna inanmaktadır, bu tartışmalıdır.
 
Bir çok sanayii alanında güvenle kullanılan Klordioksit isimli ürünümüzü incelemek için tıklayınız...