SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

Ocellatus

 
Merhabalar, Bizler su anda ithal olarak aci soslar getirtmekle beraber kendi uretimimiz icin de hazirlik yapmaktayiz. Urunlerimiz hardal ve aci sosdur. Sorum ise bu urunlerin raf omurlerini belirlemek icin ne yapmamiz gerektigidir? Bunu belirleyen kurumlar hangileridir? Ya da kendimiz bir danisman araciligiyla tespit edip beyanda bulunabiliyor miyuz? Ozellikle hardal yumurta icerdigi icin raf omrunun urunun dogalligini bozmadan uzatilmasi ve saptanmasi bizim icin onemlidir. (Sitenizdeki bitkisel icerikli koruyucunuz ile de ilgilenmekteyiz) Yardimlarinizi rica ederiz. Saygilarimla Alper Tanca

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Hardal ve nar ekşisinin dahil olduğu, "Salata ve yemek sosları, domates bazlı soslar" grubunda Türk Gıda Kodeksi'nce uygulanması gereken analizler Salmonella spp, ve Küf - maya testleridir. 
Raf ömrü uygulamalarında çeşitli teknikler kullanılır. Raf ömrü hesaplama teknikleri ile ilgili şu makalemizi okumanızı tavsiye ediyorum. 
 
Özellikle meze ve soslarınızda güvenle kullanabileceğiniz sadece soğan ve sarımsak bitkilerinin aktif maddeleri kullanılarak üretilen Proallium DMC, gıdalarınızın raf ömrünü doğal yollardan uzatabileceğiniz bir üründür. 
Proallium DMC hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız. 

Cevaplayan : DiaTek