Proallium DMC
Ana Sayfa » Ürünler » Gıda Hijyeni ve Güvenliği Ürünleri»
Proallium DMC
Tanımı
Domca (İspanya) firması tarafından üretilen Proallium DMC, meze, sos ve şarküteri ürünlerinin bitki özütleri ile doğal yoldan raf ömrünü uzatmakta kullanılan soğan ve sarımsak aromasıdır. İçeriğinde bulunan doğal aktif maddeler bakterilerin, küflerin ve mayaların gelişimi önlemektedir.
ÜSTÜN YÖNLERİ
• Bakteri, küf ve mayalara karşı geniş spektrumlu bir koruyucu etkiye sahip olduğu için kullanıldığı gıdanın raf ömrünü uzatır.
• Proallium DMC; Potasyum sorbat (E-202) ve Sodyum benzoat (E-211) gibi kimyasal yapıdaki koruyucuların benzer görevlerini doğal olarak yerine getiren bitki özütlerinden elde edilmiş bir gıda aromasıdır. O nedenle E-Kodu ile sınıflandırılamaz. İnsan sağlığına da hiçbir yan etkisi yoktur.
• Her pH değerinde kullanılabilmektedir.
• 150 dereceye kadar yüksek ısılarda dahi etkinliğini kaybetmemektedir.
KULLANIM AMAÇLARI
• Tüketime hazır gıdaların raf ömrünü uzatmak.
• Kullanıldığı gıdanın lezzetini arttırmak.
KULLANIM ALANLARI
• Soslar (ketçap, çemen, acıka ve diğer geleneksel soslar)
• Salça ve Domates Sosları
• Şarküteri Ürünleri (sucuk, salam, pastırma, sosis gibi)
• Tüketime Hazır Yemekler (çiğköfte, hazır salatalar, mantılar, börekler, makarnalar)
• Mezeler (Amerikan salatası, İtalyan salatası, patlıcan salatası, makarna salatası, patates salatası, haydari, acılı ezme, gavurdağı, tarator, humus, kısır, barbunya pilaki, şakşuka, fava, piyaz, çerkez tavuğu, yoğurtlu semizotu, mücver vs.)
Et Ürünleri (sucuk, salam, sosis)
UYGULAMA DOZU
Önerilen kullanım dozu 1 kilogramlık son ürün için 0-1 - 1 gram arasıdır.
KULLANIM ŞEKİLLERİ
Uygulama 1/5 - 1/10 oranında su veya yağ ile seyrelterek gıdaya katma yada direkt olarak gıdaya katma şeklindedir.
Ekli Dosyalar
Proallium S Liquido DMC Tanıtım Dosyası ve Belgeler
Characterisation and antimicrobial activity of active polypropylene films containing oregano essential oil and Allium extract to be used in packaging for meat products
Control of Green Mold and Sour Rot in Mandarins by Postharvest Application of Natamycin and an Allium Extract
Efficacy of Allium-based extract Proallium
Efficacy of environmental friendly disinfectants against the major postharvest pathogens of stone fruits on plastic and wood surfaces
Enhancing food preservation and safety Synergistic effects of Allium-derived organosulfur compounds and outer membrane permeabilization peptide L-11
Heinz Tomato Sauce Proallium DMC Study
ING Challenge test Proallium in tomato sauce
ING EFFECTIVENESS PROALLIUM S LIQUIDO IN SAUCES
ING In vitro Proallium DMC
Postharvest sour rot control in lemon fruit by natamycin and an Allium extract
Domca FAMI QS Sertifikası
Domca FSSC 22000 Sertifikası
Domca Kosher Belgesi
İletişime Geç