Tanımı
Domca firması tarafından üretilen Proallium DMC, meze ve sosların bitki özütleri ile doğal yoldan raf ömrünü uzatmakta kullanılan soğan ve sarımsak aromasıdır. İçeriğinde bulunan doğal aktif maddeler bakterilerin, küflerin ve mayaların gelişimi önlemektedir.
Üstün Yönleri
Bakteri, küf ve mayalara karşı geniş spektrumlu bir koruyucu etkiye sahip olduğu için kullanıldığı gıdanın raf ömrünü uzatır.
Proallium DMC ; Potasyum sorbat (E-202) ve Sodyum benzoat (E-211) gibi geleneksel koruyucuların benzer görevini doğal olarak yerine getiren bir gıda aromasıdır, o yüzden E-Kodu ile sınıflandırılamaz. İnsan sağlığına hiçbir yan etkisi yoktur.
Her pH değerinde kullanılabilmektedir.
150 dereceye kadar yüksek ısılarda dahi etkinliğini kaybetmemektedir.
Kullanım Amaçları
Tüketime hazır gıdaların raf ömrünü uzatmak.
Kullanım Alanları
Soslar (Ketçap, mayonez, hardal, köri, çemen ve diğer
soslar)
Tüketime hazır yemekler (Çiğköfte, hazır salatalar, mantılar,
börekler, makarnalar, hazır yemekler)
Mezeler (Acuka, amerikan salatası, italyan salatası,
patlıcan salatası, makarna salatası, patates salatası, haydari, acılı ezme,
gavurdağı, tarator, humus, kısır, barbunya pilaki, şakşuka, fava, piyaz, çerkez
tavuğu, yoğurtlu semizotu, mücver vs.)
Et Ürünleri (sucuk, salam sosis)
Uygulama Dozu
Önerilen kullanım dozu 1 kilogramlık son ürün için 0-1 - 1
gram arasıdır. Proallium DMC tamamen bitkisel özütlerden oluştuğu için ihtiyaca
göre kilogram başına 1 gramın üzerine çıkmasında bir sakınca yoktur.
Kullanım Şekilleri
1/5 - 1/10 oranında su veya yağ ile karıştırıp ürüne katma - Direkt olarak ürüne katma.
Sıvı formda olan Proallium DMC, direkt olarak veya kullandığınız Proallium'un minimum 5 katı suyla yada yağla karıştırılarak hazırlık aşamasında bulunan ürüne katılabilir. Homojen (ürünün tamamında eşit oranda) bir karışım yapmak için önce ürünün küçük bir kısmında karıştırma işlemi yapıldıktan sonra ürünün tamamı karıştırılarak Proallium DMC'nin maksimum koruma etkisi gerçekleşir.