SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

mervee

İyi günler ; Kozmetik ürünlerde (krem) ISO ve British & European Pharmacopoeia ye göre clostridium spp. ve candida analizini ve doğrulamasını nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler..

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Mikrobiyolojik analizlerin yapım şekli temelde aynıdır. 1:10 oranında dilüe dilen analizörneği homojenize edilir ve uygun besiyerine ekim işlemi gerçekleştirilir. Clostridium türleri için SPS agar gibi bir besiyerini tercih edebilirsiniz. Clostridium analizinde dikkat etmeniz gereken nokta, bakterinin anaerobik olmasıdır. Yani inkübasyonu yaparken, petriyi anaerobik ortamda muhafaza etmeniz gereklidir. Bu ortamı sağlayabilmek için kullanılan özel ortam sağlayıcılar bulunmaktadır. Candida analizi için özel besiyerleri bulunduğu gibi, genel küf-maya besiyerleri (DRBC veya SDA gibi) de kullanılabilir. Analizin doğruluğu açısından üreyen koloninin saflaştırılarak, biyokimyasal ve/veya serolojik testler ile doğrulanması gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için iletişim bölümümüzdeki bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.

Cevaplayan : DiaTek