SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
sebnem
Merhaba, kuru incir, kuru kayısı ve cevizli sucuk gibi ürünlerde mikrobiyolojik analiz yöntemleri hakkında bilgiye ihtiyacım var. fındık, fıstık, ceviz, badem gibi kuruyemiş ürünlerinde 10 gr örnek 90 ml p.w. alarak yayma plak yöntemi ile analizleri yapmaktayım. bahsettiğim ürünler için de aynı sayımları mı yapmam gerekiyor. aradaki farklar nelerdir? bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44
Cevap:
Kuruyemişler için uyguladığınız ekim yöntemini kuru meyve ve benzeri ürünlerde de uygulayabilirsiniz. Çalışacağınız numuneyi temsil edecek 10 gr örnek alarak 90ml BPW içerisinde homojenize edip, yayma plak tekniği ile ekim yapma işlemi tüm gıdalarda uygulanabilen genel ekim yöntemidir. Sayım şekli de aynıdır; yalnız limit değerlerde farklılıklar olması olasılığına karşı, analizini yaptığınız tüm gıdalar için Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'ni kullanmanızı öneririm.
Cevaplayan : DiaTek