SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

Gıdacı

Merhaba. Ben Gıda Mühendisliği okuyorum.Proje ödevim hakkında birkaç bilgiye ihtiyacım var.Yardımcı olursanız sevinirim.Proje konusu bir gıda işletmesinde hijyen ve sanitasyonun kontaminasyon noktarı.Umarım bilgilerinizi sunarsınız.Şimdiden teşekkür ederim.

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Gıda işletmelerinde hijyen kuralları ile ilgili genel kurallar mevcut olmakla birlikte, her işletmenin çalıştığı ürün veya ürünlere göre kritik kontrol noktaları olarak tabir edilebilecek risk noktaları ve bu risk noktalarına uygulanacak önlemler farklılık gösterir. Genel kurallar ile ilgili bilgi almak için, sitemizin makale-yöntem bölümünde, yöntemler başlığı, genel alt başlığı altında bulunan " Toplu Yemek Hizmeti Veren İşletmelerde Mutfak Hijyeni"makalesinden yararlanabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için bir gıda işletmesi ile görüşerek, o işletmeyi baz alan bir proje hazırlamanızı tavsiye ederim.

Cevaplayan : DiaTek