SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

Sema

Merhabalar, ben gıda mühendisliği öğrencisiyim. Lab. dersimizde sütte yağ tayini yapmaya çalıştık ve sizin yine sütte yağ tayini ile ilgili bir soruya cevaben verdiğiniz yöntemi uyguladık ancak çiğ süttede pastörize süttede bütirometrede yağ göremedik. Biz asidimizin özelliğini kaybetmiş olabilceğinden şüphelendik zira biraz eskiydi. Sebep bu olabilirmi yoksa başka bir neden mi aramalıyız. Şimdiden teşekkürler...

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Daha önce soru-cevap bölümümüze gelen bir soru üzerine TS 3069 EN ISO 1736 başlığı ile yayımlanmış analizi yöntem olarak göstermiştik. Bu yöntem olduğu gibi alınarak, herhangi bir değişiklik yapılmadan aktarılmıştır. Yöntem ne kadar doğru olursa olsun veya anlatımı ne kadar açık olursa olsun, analizi tam anlamıyla yapabilmek hem uygun malzeme kullanımı hem de deneyim gerektirebilir. İster fiziksel, ister kimyasal, ister mikrobiyolojik analizler olsun, talimatları izlerken el alışkanlığı, el ve göz koordinasyonu önemlidir. Malzemeleri ve kimyasalları biraraya getirmek kadar doğru tutuşlar, çalkalamalar vs gibi uygulamalar da alışkanlık gerektirir.Asidinizin eski olması analiz sonucunu etkileyebileceği gibi, daha önce bu analizi yapmamış olduğunuz için de bir yerde hata yapmış olabilirsiniz. Size tavsiyem, olabilecek etkenleri ortadan kaldırmak adına, yeni tarihli malzemeler ile birkaç deneme daha yapmanız.
 

Cevaplayan : DiaTek