SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

Serpl

Merhaba, Tereyaginda yagsiz kuru madde tayini yaptirdim Ts1331 e göre sonuc %0,60 larda başka bir hesaplama yöntemiyle gerberde yag etüvde nem uzerinden ykm yi hesaplayinca %1,50 sizce fark neden kaynaklanıyor olabilir.

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Merhaba, farklı yöntemlerin farklı sonuçlar vermesi oldukça yaygın bir durumdur ve bu durum çoğu zaman farklı tekniklerin farklı özellikleri veya hassasiyetleri ile ilgilidir. Bu nedenle, ölçüm yöntemlerinin tam olarak nasıl yapıldığını ve hangi faktörlerin sonuçları etkileyebileceğini bilmek önemlidir.

Tereyağında yapılan yagsız kuru madde tayini, TS 1331 standardına göre yapılan bir yöntemdir. Gerber yöntemi ve etüvde nem uzerinden yapılan yöntem ise, farklı yöntemlerdir ve sonuçlar arasındaki farklılıklar, kullanılan reaktiflerin farklılığı, analiz koşullarındaki farklılıklar veya örnek hazırlama yöntemlerinin farklılığı gibi birçok faktörden kaynaklanabilir.

Bu nedenle, farklı yöntemlerle yapılan analizlerde farklı sonuçlar alınması normaldir ve sonuçların doğru yorumlanması için analiz yöntemleri, koşulları ve faktörleri dikkate alınmalıdır.

Cevaplayan : DiaTek