SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

İsa

Merhabalar , Plate Count Agar ekim sonuçlarımızda şöyle sonuçlar çıkmaktadır genellikle küçük dairesel bakteriler görünmektedir ancak bazen ise bir adet ama agarı 1/4 üne yayılmış durumda bakteri görülmektedir bu agarda üreyen bakteri çeşitleri nelerdir ve bu sorum hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Merhaba İsa Bey,

PCA hazır besiyerinde oluşan kolonilerin hangi bakteriye ait olduğunu maalesef bilemeyiz. Çünkü bu besiyeri toplam aerobik mezofilik bakteri sayımı için kullanılmaktadır. Spesifik bir mikroorganizma için analiz yapmak istiyorsanız o mikroorganizmaya ait uygun besiyeri kullanmalısınız ayrıca besiyerinde oluşan küf üremelerini de dikkate almamalısınız. Bazı bakteriler zonlar oluşturarak, yayılarak üreme gösterebilir. Eğer çok üreme beklenen bir durum ise numunenizi seyrelterek tekrar ekim yapabilirsiniz. Ancak bu durumun normal olduğunu belirtmek isterim. Size incelemeniz için PCA besiyerine ait data sheeti ve analiz dosyamızı ekte iletiyorum.

 

İyi çalışmalar…

Cevaplayan : DiaTek