SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

leblebimühendisi


Merhabalar, ben gıda mühendisliğini bu sene bitirdim ve kuruyemiş fabrikasında işe başladım. Yeni açılan bir şirket olduğu için henüz laboratuvarı yok. Benden laboratuvar kurulması istendi. İlk etap için bende olması gereken cihazlar nelerdir ? Hangi tebliğlerden yararlanmalıyım ? şuan hiç bir fikrim yok. yardımcı olabilir misiniz ?

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

 
Mikrobiyoloji laboratuvarı kurabilmeniz için gerekli olan bilgiler ve kullanacağınız ekipmanları kısaca şöyle belirtebiliriz. Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği çalışmalarınıza genel bir fikir vermesi açısından faydalı olacaktır. Kuruyemiş ve kuru meyvelerde yapılan mikrobiyolojik analizler genellikle, küf-maya, toplam bakteri, E.coli, Koliform ve Salmonella analizleridir. Bu analizlerinizde kullanacağınız besiyeri çeşitlerini firmamızdan temin edebilirsiniz. Hazır besiyerleri hakkında bilgi almak için lüften TIKLAYINIZ.

Analizleri uygularken Steril drigalski çubuğu, steril pipet, stomacher poşeti gibi plastik malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Plastik Malzemeler hakkında bilgi almak için TIKLAYINIZ.

Laboratuvarda hijyeni sağlamak ve analizlerin uygun koşullarda gerçekleştirmek için Minkübatör, UV Lamba, HyPass, Hytech Slide gibi ürünlerimiz faydalı olacaktır. Ürünlerin ismine tıklayarak detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. 

Cevaplayan : DiaTek