SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

kerime

Maya ve küf analizi yaptırdım beşamel sosda.Lakin min 100 max 1000 aralığındayken sonuç 600 çıktı bunu nasıl yorumlamalıyım?

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Türk Gıda Kodeksi'nde soslar için Küf-maya ve Salmonella analizleri yapılması gerektiği belirtilmiştir. Maya-küf analizi sonrası sınır değerleri min ya da max şekilde yorumlamak doğru bir yaklaşım olmaz. Burada n, numune alma sayısını gösterir, c ise küf-maya değerleri m ile M arasında bulunabilecek numune sayısını gösterir. Yani üründen kontrol amaçlı 5 adet numune almanız gerekiyor ve bu numunelerden  2 tanesi 100 ila 1000 arası maya-küf içerebilir. Diğer üç tanesi ise 100 adedin altında maya-küf içermelidir.  

Cevaplayan : DiaTek