SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

mühendis

Merhaba, Çalıştığım şirkette Antep fıstığı ve Çam fıstığı üretimi yapılmaktadır. Ürünlerde yaptığımız analiz sonuçlarına göre ecoli/koliform ve küf ve maya çıkmaktadır.İnternet ten araştırsam da özellikle küf ve mayanın niçin oluştuğunu bulamadım.Ziraat mühendisi olduğu için gıda mikrobiyolojisi hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim.Bana önerebileceğiniz makale, yazı veya paylaşabileceğiniz bir dosya varsa sevinirim.Sizin sitenizi de inceledim ancak soruma yanıt bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim....

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Son üründe yaptığınız analizlerde çıkan mikroorganizmalar ürüne birçok yol ile bulaşmış olabilir. Personel, alet-ekipman, ham madde, işletmede kullanılan su ve hava bu yolların başlıcalarıdır. Kaynağı tespit etmek adına kullandığınız suya analiz yapabilir, personel, alet ve ekipmanlarda hijyen tespiti yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu bulaşmayı önlemek için de ürün portföyümüzde bulabileceğiniz bazı ürünleri kullanabilirsiniz. Hysafe Air, hava sterilizasyon cihazıyla hava kaynaklı meydana gelebilecek bulaşmaların önüne geçebilirsiniz. Yüzeylerin, alet ekipmanın ve personelin hijyen kontrolünü Hytech Slide ürünümüzle yapabilirsiniz. Dezenfektanlı Paspas kullanarak ayak yoluyla taşınabilecek mikroorganizmaları elimine edebilirsiniz. Bunlar ve bunlar gibi birçok ürün hakkında sitemizden daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'nin güncel halinde kuruyemiş için son ürünler için belirtilmiş bir mikrobiyolojik limit yoktur. Ancak bundan önceki halinde, küf ve toplam bakteri için limit belirtilmiş. Eğer analizler sonucunda küf sayısı bu limitin altında çıkıyorsa, bu durum sorun yaratmayacaktır. Son olarak hiçbir üründe hiçbir zaman E.coli bulunmaması gerektiğini eklemek isterim.

Cevaplayan : DiaTek