SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

nesliş

Yoğurtta maya oluşumunu önleyemiyorum küf problemim yok onu aştım fakat mayanın kaynağını bulamadım analizlerimde ortam ekimi dahi yaptım ama kaynağı bulamadım bana yardımcı olurmusunuz

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Yoğurtta istenmeyen maya-küf gelişimi çoğunlukla yaz aylarındaki hava değişimine bağlı meydana gelir. Üremenin sürekli olduğu bu tip bozulmalar ise, üetimin herhangi bi aşamasındaki (inokülasyon,inkübasyon, ambalajlama aşamaları gibi) kontaminasyondan kaynaklanabilmektedir. Hava kontrolü dışında, üretimin her aşamasından örnekler alarak, maya üremesi kontrolü yapabilirsiniz.

Cevaplayan : DiaTek