SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
jasmin
Ekte bize mehmet beyin göndermiş olduğu şeker analizi vardır. Burada metilen mavisi ve diğer çözeltilerin nasıl hazırlandığı görülmektedir. Acaba burada bir hata olabilir mi? Mavi renk neden elde edemiyoruz?
Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44
Cevap:
1- pH 7 ye ayarlamayı 4-5den sonra 0.1 N NaOH ile yapın daha kolay olur.
2- Sarfiyatın yüksek cıkması numunedeki şeker oranı ile ilgilidir, yüksek cıkabilir.
3- Kiremit kırmızısı renge ulaşılması gerekir. Süzüntü berrak değil ise renk dönüşümünü kaçırabilirsiniz, ona dikkat edin.
Süzüntü içinde başka bileşenler de olabilir. Bu durumda KENDİNİZ SPİKE, YANİ ORANI BİLİNEN BİR NUMUNEDE DENEME YAPMALISINIZ. bUNA GÖRE STANART UYGULAMALARA RFERANS BİR ÇÖZELTİ DE KAZANMIŞ OLURSUNUZ.
SELAMLAR
Cevaplayan : DiaTek