SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

jasmin

1- Ayranda tuz tayini nasıl yapılır? 2- Tereyağında RM sayısına bakma zorunluluğumuz var mı? Çok karmaşık bir analiz yöntemi var bildiğim kadarıyla, daha basit bir yöntem mevcut mudur? 3- Yağda asitlik tayini nasıl yapılır? 4- Lor peynirinde bu analizler nasıl yapılır? Standartta yöntemlerden hiç bahsedilmemiş. Yağ Titre edilebilir asitlik Rutubet Tuz 5- Eritme peynirlerinde yağ ve tuz analizleri nasıl yapılır?

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Süt ürünü olan tereyağında en çok başvurulan hilelerden biri margarin ve başka bitkisel yağların katılmasıdır. RMS tereyağının diğer çeşit yağlarla katkılı olup olmadığını anlamak için yapılan bir analizdir. Bu analiz laboratuvarda sıklıkla yapılan bir analiz olmamakla birlikte, karmaşık gibi görünse de tereyağında uygulaması diğer süt ürünlerine nazaran daha kolay bir metotdur.

Süt ve süt ürünlerinde (süt, peynir, ayran) asitlik, tuz ve yağ analizlerini Türk Standartları Enstitüsü web sitesi https://www.tse.org.tr veya TSE standart satış linki http://www.tse.org.tr/TSEIntWeb/Yetki/Login/Login.aspx?Durum=TR adresinden temin edebilirsiniz.

Cevaplayan : DiaTek