SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

mühendis

Kremde mikroorganizma üremesi var ise bu durum nasıl anlaşılır, gözle görülebilir mi?

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Kremlerde ve diğer kozmetik ürünlerde de, mikroorganizma oluşumu her zaman gözle görülür ya da kokuyla fark edilir vb. şeklinde oluşmaz. Bu nedenle üründe mikroorganizma üremesi olup olmadığını anlamak için en sağlıklı yol mikrobiyolojik analize tabii tutmaktır. Yine de çökelti oluşumu, bulanıklık meydana gelmesi, ürünün akışkanlığının değişmesi, renkli pigmentler vb. belirtiler mikroorganizma ürediğine dair göstergelerdir. Bu durumu örneklendirirsek, Micrococcus'lar sıvı ürünlerde sarı bir tabakaya yol açabilirler, mayalar alkol kokusuna neden olurlar, Klebsiella türleri gliserin içeren krem ve loyonlarda gaz oluştururlar. 

Cevaplayan : DiaTek