SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

jasmin

Süt ve süt ürünlerinde mikrobiyolojik analiz olarak hangilerini yapmalıyım ve kritik limitleri nelerdir? Tüm süt ürünlerinde aynı analizler mi yapılmaktır, yoksa, örnek olarak, çiğ sütte farklı analiz, fermente ürünlerde veya peynirde farklı analizler ve limitler mi var?

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Güncel mikrobiyolojik kriterler tebliğinde süt ürünleri için limitleri ve yapılması gereken analizleri görebilirsiniz. Çiğ sütte yapılacak analizler ile sütten elde edilen ürünlerin analiz parametreleri ve doğal olarak limitleri aynı olmayacaktır. Bunu tablodan görebilirsiniz.

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Cevaplayan : DiaTek