SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

sin

dilimlenmiş ürün üzerine üretim yapacak işletmede çalışmaya başladım. Patates kabak gibi sebzeler ve meyve üzerine üretim yapılacak.koruyucu ürünlerinizi inceledim.dilimlenmiş ürün koruyucularınızı kullandığımızda paketleme yönteminde değişiklik gerektirir mi?Ayrıca ; Örneğin dilimlenmiş patates için(taze ürün) gerekli analizler nelerdir?

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Doğal koruyucuların kullanılması paketleme yöntemini etkilemez ancak ek olarak belirtmek gerekirse, dilimlenmiş patatesler ile yapılan çalışmalarda, uygulama sonrasında vakum ambalaj ile ambalajlanan patateslerin dolap sıcaklığında 35 güne kadar tazeliklerini korudukları görülmüştür. Gıdalarda yapılacak analizler yönetmelikçe belirlenmiş mikroorganizma limitlerine göre değerlendirilir. Bunun için yönetmeliği bulabileceğiniz adres; http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2009/02/20090206-8.htm. Buradan yola çıkarsak Salmonella spp., L. monocytogenes, E. coli O157:H7 bakterileri için var/yok testi yapılmalıdır. Yine dilimlenmiş ürünlerde koruyucu kullanımıyla ilgili için sitemizde yayınlanan şu makaleden faydalanabilirsiniz; http://www.diatek.com.tr/Makale-Yontem/Sebze-ve-Meyvelerde-Tazelik-ve-Raf-Omru/Sebze-ve-Meyvelerde-Tazelik-ve-Raf-Omru_114.htm. Daha ayrıntılı bilgi için bizimle telefon ya da mail yoluyla iletişime geçebilirsiniz.

Cevaplayan : DiaTek