SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

sugur37

Kolay gelsin. Aspergillus lentulus için kullanılabilecek besiyeri hakkında bilgi verebilir misiniz? Ağır metal giderim deneylerinde kullanılacak. Bir de besiyerinde üretim için hangi maddelere ihtiyaç duyulur. teşekkürler

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Aspergillus cinsi küflerin geliştirilmesi amacıyla CZAPEK-DOX MODIFIED AGAR kullanılabilir, ancak daha sonrasında doğrulamaya gitmeniz ve Aspergillus lentulus türünü izole etmeniz gerekir. Aspergillus lentulusu saf halde elde ettikten sonra Sabouraud dextrose agar ya da Patato dextrose agar kullanarak da mikroorganizmayı inkübe edebilirsiniz. 
 
Bu besiyerlerini saf suda çözerek kullanıma hazırlayabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ürünlerin manualinde yer almaktadır. Daha ayrıntılı bilgi için web sayfamızın iletişim panelinde bulunan telefon numarasından bizimle iletişime geçebilirsiniz.
 
  

Cevaplayan : DiaTek