SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

ÖĞRENCİ

meyve sebze ürünleri ve içeceklerde yapılan mikrobiyolojik analizler konu altında bi ödevim vr ama bnm yaptıgım arastırma yeterli olmadı çok az bilgi buldum bna yardımcı olursanız sevinirim teşekkr ederm :)

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Konuyla ilgili web sitemizde bulanan aşağıdaki makalelerden yardım alabilirsiniz. Ayrıca Mikrobiyolojik Kriterler Tebliğini de inceleyebilirsiniz ve yardımcı olması amacıyla gıda analizleri hakkındaki bir dosyayı da ekliyorum. İyi çalışmalar.
 
http://www.diatek.com.tr/Makale-Yontem/Toplam-Canli-Bakteri-Analizi/Toplam-Canli-Bakteri-Analizi_9.htm
 
http://www.diatek.com.tr/Makale-Yontem/Mikrobiyolojik-Gida-Analizleri-icin-Numune-Alma/Mikrobiyolojik-Gida-Analizleri-icin-Numune-Alma_173.htm
 
http://www.diatek.com.tr/Makale-Yontem/Meyve-Suyu-Uretiminde-Riskler-ve-Mikrobiyolojik-Analizler/Meyve-Suyu-Uretiminde-Riskler-ve-Mikrobiyolojik-Analizler_174.htm 
 
http://www.diatek.com.tr/Makale-Yontem/Hazir-Yemeklerde-Mikrobiyolojik-Kriterler/Hazir-Yemeklerde-Mikrobiyolojik-Kriterler_262.htm
 
 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2009/02/20090206-8.htm 

Cevaplayan : DiaTek