SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

yasko

Bozada alkol olup olmadığını araştırmak istedim ve bozada laktik asit fermantasyonunun olduğunu öğrendim. Laktik asit fermantasyonu sonucu ise ürünlerde alkol çıkmıyor. Fakat gerek Vefa bozanın kendi sitesinde gerek farklı sitelerde %2-10 arası alkol çıktığını söylemekteler. Bu durumda etil alkol fermantasyonu da mı gerçekleşiyor demeliyiz yoksa bir bilgi kirliliği mi var. Bu merakıma açıklık getirebilir misiniz ? Ayrıca bu soruyla alakasız olarak koloni sayımını fotoğraflı bir şekilde bir makalede inceleyebilir misiniz ? Hem hazır besiyerlerinde membran filtrasyon sonucu, hem agarlı besiyerlerinde. Staj döneminde doğru rakamı tutturamamıştım ve hala aklıma takılıyor. Çok teşekkürler yardımlarınız için. .

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Bozadaki alkol konusunda, bu ürünün üretimi veya analizinde görev alan birisi ile birebir görüşmenizi tavsiye ediyorum. Bu tür ürünlerde en iyi kaynak ürünü çalışan kişidir.
Koloni değerlendirmesini resimden yapmak mümkün olabilir; fakat resimleri görmeden doğru soucu verip veremeyeceğim hakkında bir şey söylemem mümkün değil.
Resimleri gönderebilmeniz için bir  mail göndereceğim size.
 

Cevaplayan : DiaTek