HABERLER

İş Hijyeni Nedir ?


  Bu nedenle çalışan nüfusun sağlığının ve refahının korunması, iş veriminin arttırılması ve tedavi ... devamı

2 sa. önce 5 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dezenfeksiyon, Sanitasyon ve Hijyen Nedir ?

 Dezenfeksiyon Nedir?
Mikroorganizmalar hemen hemen her yerde kendilerine yaşam alanı bulurlar. ... devamı

3 gün önce 61 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Proteolitik Mikroorganizmalar (Bakteriler)

Bu bakteri grubu proteinleri hidrolize ederek proteaz enzimi salgılarlar. ... devamı

bir ay önce 336 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kodeks Alimentarius Nedir?

Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı

3 ay önce 338 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sous-Vide Yöntemi ile Pişirme

SOUS-VIDE YÖNTEMİ:

Vakumlu bir pişirme yöntemi olan “sous vide” gıdaların plastik torbalar i ... devamı

3 ay önce 354 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Plakalı Pastörizatörler ve Çalışma Prensipleri

Plakalı pastörizatörler bir seri plakadan oluşur. ... devamı

3 ay önce 379 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) Ne Demektir?

Bu yöntemler elde edilen gıdalar bazı yabancı zararlılara,böcek gibi bazı kemirgenlere karşı dirençli hale get ... devamı

3 ay önce 490 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Fekal Kontaminasyon İndeksi


  Yukarıda da belirtildiği gibi indikatör mikroorganizmalar patojenler içinden seçilmemekledir ... devamı

3 ay önce 651 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Enerji Hesaplanması

Gıda ürünlerinin kalori değerleri hesaplanırken öncelikle numunenin kül, protein, yağ ve nem analizleri y ... devamı

4 ay önce 743 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütün İşlenmesinde Soğuk Zincir

Soğuk zincir, geresinimi olan gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar her aşamada kendi özelliklerini k ... devamı

4 ay önce 564 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Duyusal Analiz Teknikleri

Duyusal analiz, gıdaların işitme, dokunma, tatma, koklama ve görme duyuları ile algılanan karakteristiklerini algılamak, ... devamı

5 ay önce 744 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İntolerans Nedir?

Gıda intoleransı, gıda alerjilerinden daha yaygındır ve bağışıklık sisteminden kaynaklanmaz. ... devamı

5 ay önce 692 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği