HABERLER

Boza Nasıl Yapılır ve Korunur ?


  Mısır ve Kuzey Afrika sahilleriyle Akdenizli gemiciler aracılığıyla batıya, Asya’ya, Kafkasya’y ... devamı

6 gün önce 37 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bezelye Konservesi Nasıl Üretilir?


  Sonraki işlem ise bezelyenin haşlanmasıdır. ... devamı

13 gün önce 73 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Küf Nedir ?

Küfler bitki veya hayvanlar üzerinde yaşayan mikroskobik mantarlardır. ... devamı

20 gün önce 125 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ciguatera - Balık Zehirlenmesi

Genel özellikleri

Ciguatera, yarı tropik veya tropik deniz yüzgeçli balıklarının tüketilmesi i ... devamı

24 gün önce 114 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bakteri ve Enzimlerin Glikozit Bağları Üzerine Etkisi



İnce bağırsakta bulunan ve flavonoid glikozitleri parçalama görevi gören enzimler, laktaz (filoriz ... devamı

27 gün önce 138 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Probiyotik ve Prebiyotiklerle Zenginleştirilmiş Meyve Suları

Probiyotikler, belirli miktarlarda tüketildikleri takdirde, sağlık için, genel beslenmenin ötesinde, faydalı e ... devamı

bir ay önce 211 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Saklama Dereceleri

 Gıda Saklama ve Soğuk Hava Depoları Gıda ve Gıda ile Temasta Bulunan Madde ve Malzemelerin Piyasa Gözetimi, ... devamı

2 ay önce 570 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

İnsan Sağlığı Açısından Gıda Prosesleri


  Gıda işleme yöntemlerinin olumlu olduğu gibi olumsuz yanları da var… Fakat bu işlemlerin daha &# ... devamı

2 ay önce 258 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Organik Tarım Ürünlerinin Ambalajlanması ve Etiketlenmesi

Organik ürünlerin ambalajlanması; organik ürünlerin pazara sunulmadan önce organik niteliğini bozmad ... devamı

2 ay önce 223 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gluten Nedir?

Buğday otuza yakın farklı protein türleri içerir, glutenin ve gliadin adlı proteinler suyla birleştiğinde esnek, sa ... devamı

2 ay önce 246 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Toplam Kuru Madde ve Nem Tayini

Etüvde Kurutma Yöntemi

Deneyin Prensibi: Normal atmosfer basıncında örneği, etüvde kurutarak o ... devamı

2 ay önce 428 Okunma Mikrobiyolojik Analiz