HABERLER

Tavuklarda Salmonella Enfeksiyonu

  Salmonellanın iki türünden biri olan pullorum bakterisinin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

3 gün önce 36 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Baharatta Tuz Tayini

  Kullanılacak Malzeme ve Cihazlar
Filtre kağıdı
Porselen kroze
Küf Fırını
Gooch Krozesi... devamı

10 gün önce 68 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Bakteriyel Solunum Sistemi Hastalıkları

1. Escherichia coli enfeksiyonları: Etken E. ... devamı

14 gün önce 83 Okunma Diğer Ürünler

Kodeks Alimentarius Nedir?

Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı

17 gün önce 88 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sous-Vide Yöntemi ile Pişirme

SOUS-VIDE YÖNTEMİ:

Vakumlu bir pişirme yöntemi olan “sous vide” gıdaların plastik torbalar i ... devamı

20 gün önce 129 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) Ne Demektir?

Bu yöntemler elde edilen gıdalar bazı yabancı zararlılara,böcek gibi bazı kemirgenlere karşı dirençli hale get ... devamı

27 gün önce 163 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Fekal Kontaminasyon İndeksi


  Yukarıda da belirtildiği gibi indikatör mikroorganizmalar patojenler içinden seçilmemekledir ... devamı

bir ay önce 286 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

En Çok Yumurta Yapan Tavuk Cinsleri


   1-Ligorin Tavukları: Dünya üzerinde en önemli tavuk türlerinden biridir. ... devamı

bir ay önce 374 Okunma Diğer Ürünler

Önemli Tavuk Hastalıkları

Tavuk Vebası

Tavuk vebası, virüs etkenli bir hastalıktır. ... devamı

2 ay önce 173 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Enerji Hesaplanması

Gıda ürünlerinin kalori değerleri hesaplanırken öncelikle numunenin kül, protein, yağ ve nem analizleri y ... devamı

2 ay önce 377 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Duyusal Analiz Teknikleri

Duyusal analiz, gıdaların işitme, dokunma, tatma, koklama ve görme duyuları ile algılanan karakteristiklerini algılamak, ... devamı

3 ay önce 472 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İntolerans Nedir?

Gıda intoleransı, gıda alerjilerinden daha yaygındır ve bağışıklık sisteminden kaynaklanmaz. ... devamı

3 ay önce 406 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği