HABERLER

HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Nedir ?

İşte, Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP, Hazard Analysis and Critical Control Points) kavramı bu ihtiyaca si ... devamı

HACCP Temizlik ve Dezenfeksiyon Yöntemleri

Temizlik İşlemi:

Dezenfeksiyon öncesi yapılan bir işlem olup yüzeylerde bulunan çeşitli kir maddele ... devamı

5 gün önce 59 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su Analizinde Toplam Bakteri Sayısının Tayini

Hesaplama

Pour Plate yöntemi ile çalışıldığında sonuç verilecek her iki sıcaklık içinde pl ... devamı

9 gün önce 82 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besin Zehirlenmesinin Nedenleri

Çoğu gıda zehirlenmesi olaylarına, hızla çoğalan bakteriler yol açar. ... devamı

16 gün önce 100 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su Analizleri

Su analizleri; su içerisinde bulunan ve hastalık oluşumuna yol açabilecek mikroorganizmalar ile birlikte suyun mikr ... devamı

23 gün önce 155 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuklarda CRD Hastalığı Nedir?

CRD solunum yolu hastalığına yakalanan hayvanlar diğer sağlıklı olanlardan hemen ayırt edilmelidir. ... devamı

26 gün önce 222 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar

Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar

Taze et kimyasal ve fiziksel özellikleri nedeniyle mik ... devamı

29 gün önce 158 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

RUMİNANT BESİ YOĞUN TAM YEMLERİ


BESİ YOĞUN TAM YEMLERİ

Sığır Besi Yoğun Tam Yemleri

Sığır Besi Başlangıç Yoğun Tam Yemi: Bu ... devamı

bir ay önce 138 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar

Gıda bozulmasında en önemli etken mikroorganizmalardır. ... devamı

bir ay önce 242 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Clostridium Botulinum Nedir?

Botulizm Nedir?

Clostridium botulinum toksininin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

2 ay önce 237 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuk Hastalıkları ve Sağlık Tedbirleri

Tavuk Hastalılarının Sebepleri Kaliteli ve bol miktarda ürün alabilmek ancak sağlıklı hayvanlarda mümkünd ... devamı

2 ay önce 229 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ulusal Salmonella Kontrol Programı Yayınlandı

Türkiye’de gıda amaçlı üretimi yapılan damızlık kanatlılar, yumurtacı tavuklar, broylerler ve hindileri ... devamı

2 ay önce 217 Okunma Mikrobiyolojik Analiz