HABERLER

HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Nedir ?

İşte, Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP, Hazard Analysis and Critical Control Points) kavramı bu ihtiyaca si ... devamı

Tavuklarda CRD Hastalığı Nedir?

CRD solunum yolu hastalığına yakalanan hayvanlar diğer sağlıklı olanlardan hemen ayırt edilmelidir. ... devamı

26 gün önce 221 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar

Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar

Taze et kimyasal ve fiziksel özellikleri nedeniyle mik ... devamı

29 gün önce 158 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

RUMİNANT BESİ YOĞUN TAM YEMLERİ


BESİ YOĞUN TAM YEMLERİ

Sığır Besi Yoğun Tam Yemleri

Sığır Besi Başlangıç Yoğun Tam Yemi: Bu ... devamı

bir ay önce 138 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuk Hastalıkları ve Sağlık Tedbirleri

Tavuk Hastalılarının Sebepleri Kaliteli ve bol miktarda ürün alabilmek ancak sağlıklı hayvanlarda mümkünd ... devamı

2 ay önce 229 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ulusal Salmonella Kontrol Programı Yayınlandı

Türkiye’de gıda amaçlı üretimi yapılan damızlık kanatlılar, yumurtacı tavuklar, broylerler ve hindileri ... devamı

2 ay önce 217 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Güvenliği İçin Tarım İlaçlarının Kontrolü

Türkiye’de 1 hektarlık ekili alanda 2015’te 1,63 kilo tarım ilacı kullanılırken, bu rakamın 2,1 kiloya ulaşt ... devamı

2 ay önce 215 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Probiyotik Hakkında Herşey

PROBİYOTİK NEDİR?

Probiyotikler, sindirim sisteminde belli sayılarda bulunan ve temel beslenmenin yanında sağlık a ... devamı

2 ay önce 402 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pastırmada Görülebilecek Bozukluklar ve Çözümü

Pastırmada Görülebilecek Bozuklukları Şu Şekildedir :

1. ... devamı

2 ay önce 284 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Genç Kanatlılarda Pullorum Hastalığı

  Pullorum hastalığı, genç kanatlılarda, genellikle septisemik ve öldürücü, erginlerde de kroni ... devamı

3 ay önce 371 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda İşleme ve Üretim Teknolojileri


  Gıda İşleme Yöntemleri

İşlenmiş gıda bazılarına düşük kalitede ürünleri ... devamı

3 ay önce 489 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Güvenli Gıda Ürünlerinde Bulunması Gereken İşaretler

“Güvenilir Ürün”, normal kullanım koşullarında tüketiciler için risk taşımayan veya kabu ... devamı

4 ay önce 337 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği