HABERLER

Tavuklarda Salmonella Enfeksiyonu

  Salmonellanın iki türünden biri olan pullorum bakterisinin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

3 gün önce 36 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Bakteriyel Solunum Sistemi Hastalıkları

1. Escherichia coli enfeksiyonları: Etken E. ... devamı

14 gün önce 83 Okunma Diğer Ürünler

Kodeks Alimentarius Nedir?

Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı

17 gün önce 88 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) Ne Demektir?

Bu yöntemler elde edilen gıdalar bazı yabancı zararlılara,böcek gibi bazı kemirgenlere karşı dirençli hale get ... devamı

27 gün önce 163 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütün Organoleptik Özellikleri

  Sütün Kokusu Sütün, tipik kendine özgü bir kokusu yoktur. ... devamı

bir ay önce 196 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kışın Tavuk Bakımı

Kış aylarında tavukların bakımıyla ilgili üzerinde durulması gereken üç temel nokta;

Kümes ... devamı

bir ay önce 153 Okunma Diğer Ürünler

En Çok Yumurta Yapan Tavuk Cinsleri


   1-Ligorin Tavukları: Dünya üzerinde en önemli tavuk türlerinden biridir. ... devamı

bir ay önce 374 Okunma Diğer Ürünler

Önemli Tavuk Hastalıkları

Tavuk Vebası

Tavuk vebası, virüs etkenli bir hastalıktır. ... devamı

2 ay önce 173 Okunma Diğer Ürünler

Yumurta Tavuğu Nasıl Beslenir?

“Yumurta tavuğu nasıl beslenir?” sorusuna verilecek yanıtlar, hiç şüphesiz üst düzey bir yumu ... devamı

2 ay önce 296 Okunma Diğer Ürünler

Pestisit Nedir ? Güvenirliği Nasıl İncelenir ?

• Pestisit nedir ? Pestisitler; hastalıkları önlemek, bitkileri veya bitki ürünlerini üreti ... devamı

3 ay önce 437 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Küf Nedir ?

Küfler bitki veya hayvanlar üzerinde yaşayan mikroskobik mantarlardır. ... devamı

4 ay önce 736 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ciguatera - Balık Zehirlenmesi

Genel özellikleri

Ciguatera, yarı tropik veya tropik deniz yüzgeçli balıklarının tüketilmesi i ... devamı

4 ay önce 451 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği