HABERLER

Su Analizleri

Su analizleri; su içerisinde bulunan ve hastalık oluşumuna yol açabilecek mikroorganizmalar ile birlikte suyun mikrobiyolojik ... devamı

7 ay önce 984 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuklarda CRD Hastalığı Nedir?

CRD Hastalığı Doğal Tedavisi Var mı? CRD hastalığından tamamen kurtulmak mümkün müdür? Kronik üst solunum yolu hastalıkları n ... devamı

7 ay önce 6122 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar

Taze et kimyasal ve fiziksel özellikleri nedeniyle mikrobiyolojik bozulmalara karşı en duyarlı gıdalardan biridir. ... devamı

7 ay önce 1012 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

RUMİNANT BESİ YOĞUN TAM YEMLERİ

Ruminantların yemlenmesinde ve beslenmesinde kullanılacak bir çok çeşit yoğun tam yem hazırlanabilmektedir. ... devamı

7 ay önce 646 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar

Gıda bozulmasında en önemli etken mikroorganizmalardır. ... devamı

8 ay önce 2062 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Clostridium Botulinum Nedir?

Clostridium botulinum toksininin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

8 ay önce 3367 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuk Hastalıkları ve Sağlık Tedbirleri

Tavuk Hastalılarının Sebepleri Kaliteli ve bol miktarda ürün alabilmek ancak sağlıklı hayvanlarda mümkündür. ... devamı

8 ay önce 780 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ulusal Salmonella Kontrol Programı Yayınlandı

Türkiye’de gıda amaçlı üretimi yapılan damızlık kanatlılar, yumurtacı tavuklar, broylerler ve hindileri kapsayan ve halk sağl ... devamı

8 ay önce 630 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdaların Dondurulması

Gıdaların dondurularak saklanması muhafaza yöntemleri arasında ürünün taze haline en yakın olandır. ... devamı

8 ay önce 623 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Güvenliği İçin Tarım İlaçlarının Kontrolü

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerini inceleyen AGE Bilişim’e göre, Türkiye’de 1 hektarlık ekili alan içi ... devamı

8 ay önce 568 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikrobiyolojik Tanımlar

Halofilik bakteri, Halotolerant, Ozmofilik, Psikrofilik, Psikrotrof, Mezofil, Termofil, Termostabil, Mikroaerofilik bakterile ... devamı

9 ay önce 1700 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Probiyotik Hakkında Herşey

Probiyotikler, sindirim sisteminde belli sayılarda bulunan ve temel beslenmenin yanında sağlık açısından yararlı olan canlı o ... devamı

9 ay önce 1062 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği