HABERLER

Sosis Üretiminde Kullanılan Makinalar

Sosis, hazırlanmış sosis hamurunun doğal ya da yapay kılıflara doldurulduktan sonra belli aralıklarla (10-20 cm) boğumlanarak ... devamı

2 yıl önce 2881 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sucuk Üretiminde Kullanılan Makinalar

Isıl işlem görmüş sucuk üretim süreci üreticiden karkas et alımı ile başlar, formülasyona uygun hamur elde edilir ve kılıflar ... devamı

2 yıl önce 4808 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

TS 1070 Sucuk Standardı

Sucuk ülkemizin hemen her yöresinde en fazla üretilen ve halkımız tarafından da sevilerek tüketilen bir üründür. ... devamı

2 yıl önce 2539 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Örneklerinde Listeria Sayımı için Compact Dry LS Kullanımı

Listeria türlerinin tespiti için geliştirilen seçici kromojenik hazır besiyeri Compact Dry LS, (Nissui, Japonya) standart ana ... devamı

2 yıl önce 2325 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bulgur Üretimi

Sofralarımızda sık tükettiğimiz bulgurun üretim sürecindeki temizleme, kaynatma, dinlendirme, süzme ve kurutma aşamalarını in ... devamı

2 yıl önce 6708 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Mihaliç Peyniri Üretimi

Mihaliç peyniri tam yağlı çiğ koyun sütünden yapılır. Tuzlu, 2-3 mm kabuklu, gözler içeren yarıksız çatlaksız bir peynirdir. ... devamı

2 yıl önce 3059 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kek Üretiminde Kullanılan Makinalar

Kek pek çok ülkede üretilen besleyici değeri yüksek, kullanımı kolay, göz ve damak zevkine hitap eden çeşitlilikte, farklı fo ... devamı

2 yıl önce 2473 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Reçel Üretiminde Kullanılan Makinalar

Reçel genel olarak meyvelerin bütün, yarım veya küçük parçalar hâlinde doğranması, rendelenmesi ve şeker ilave edilerek kayna ... devamı

2 yıl önce 3259 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kefir Üretiminde Kullanılan Makinalar

Türk Gıda Kodeksi Fermente Sütler Tebliği?ne göre kefir; laktik asit bakterileri, asetik asit bakteri ve torula mayalarını iç ... devamı

2 yıl önce 2556 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yoğurt Üretiminde Kullanılan Makinalar

Yoğurdun kimyasal bileşimi, üretildiği süte ve uygulanan teknolojik işlemlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. ... devamı

2 yıl önce 4116 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Çiğ Sütün Hijyen ve Sanitasyon Uygulamaları

Süt ve süt ürünleri de dahil olmak üzere tüm gıdaların gıda kaynaklı hastalıklara neden olma potasiyeli vardır. ... devamı

2 yıl önce 5666 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Et Sektöründe Kullanılan Makineler ve Güvenlik Önlemleri

Et sektöründe ihtiyaca göre değişen çeşitli makineler kullanılmaktadır. ... devamı

2 yıl önce 3224 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği