HABERLER

Güvenli Gıda Ürünlerinde Bulunması Gereken İşaretler

“Güvenilir Ürün”, normal kullanım koşullarında tüketiciler için risk taşımayan veya kabul edilebilir ölçülerde risk taşıyan v ... devamı

7 ay önce 550 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Katkılarına Aşırı Duyarlılık ve Hiperaktivite

Gıda katkısı gıdalara özel bir fonksiyon için (bozulmasını önlemek, rengini güzelleştirmek gibi) katılan, tek başına gıda ola ... devamı

7 ay önce 533 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Biyogüvenlik Kanunu

Bu Kanunun amacı; bilimsel ve teknolojik gelişmeler çerçevesinde, modern biyoteknoloji kullanılarak elde edilen genetik yapıs ... devamı

7 ay önce 487 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Analizlerine Yeni Düzenleme!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü Yönetmelik taslağını görüşe açtı. ... devamı

7 ay önce 531 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Ambalajlarında Yeni Düzenleme

Gıdayla temas eden madde ve malzemelere ilişkin risk değerlendirme prosedürleri hazırlandı. ... devamı

7 ay önce 495 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bozuk Gıdalarda Uyarı Veren Cihaz

(NFC) etiketlerini kullanarak bozuk gıdalar konusunda sizi uyaran cihaz geliştirildi. ... devamı

7 ay önce 600 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Süt ve Süt Ürünlerinde Yapılan Tağşişler

Günlük süt uygun şartlarda muhafaza edilmez ise tazeliğini kaybeder, üreticiler süte az miktarda karbonat karıştırarak süttek ... devamı

7 ay önce 818 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalardaki Tuza Yakın Takip

Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan çalışmayla yıl sonundan itibaren hazır ambalajlı gıdalarda tuz miktarlarının belirtilmesi ... devamı

8 ay önce 588 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Katkı Maddeleri 2019 Yeni Yönetmelik

Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri ile ilgili 2 adet yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. ... devamı

8 ay önce 808 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Kaynaklı Salmonella İnfeksiyonları

salmonella, gıda salmonella, gıda kaynaklı salmonella, salmonella infeksiyon, infeksDünya genelinde alınan önlemler ve kontro ... devamı

8 ay önce 770 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Beyaz Et Tesislerinde Hijyen, Sanitasyon ve GMP'nin önemi

Hijyen uygulamaları GMP (İyi Üretim Uygulamaları )’ nin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. ... devamı

8 ay önce 688 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ambalaj Malzemeleri Ve Ambalaj Malzemeleri İle İlgili Yasal Düzenlemeler

ambalajlama, ambalaj tebliTürk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’nde bulunan ambalajlama kuralları şöylediğ, ambalaj yasal düzenleme, ... devamı

8 ay önce 1420 Okunma Mikrobiyolojik Analiz