HABERLER

Bakteri ve Enzimlerin Glikozit Bağları Üzerine Etkisi

Bakteri ve Enzimlerin Glikozit Bağları Üzerine Etkisi ... devamı

6 ay önce 732 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Endüstriyel Yoğurt Üretimi

oğurt; sütün yoğurt bakterileri ile fermente olması sonucunda oluşan süt ürünüdür. ... devamı

7 ay önce 1041 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Beyaz Peynir Üretimi

Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği’ne göre beyaz peynir; ham maddenin peynir mayası kullanılarak pıhtılaştırılması ile elde edi ... devamı

7 ay önce 1846 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Probiyotik ve Prebiyotiklerle Zenginleştirilmiş Meyve Suları

Probiyotikler, belirli miktarlarda tüketildikleri takdirde, sağlık için, genel beslenmenin ötesinde, faydalı etkiler gösteren ... devamı

7 ay önce 1133 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Saklama Dereceleri

Gıdaların Saklama Dereceleri ... devamı

7 ay önce 1812 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kanatlılarda İshal Etkenleri

Kanatlılarda ishal, etkenlerine bağlı olarak farklılık gösterir ve verim kayıplarına neden olur. ... devamı

7 ay önce 599 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

İnsan Sağlığı Açısından Gıda Prosesleri

Gıda işleme yöntemlerinin olumlu olduğu gibi olumsuz yanları da var… Fakat bu işlemlerin daha çok olumsuz yanları üzerinde du ... devamı

7 ay önce 818 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Organik Tarım Ürünlerinin Ambalajlanması ve Etiketlenmesi

Organik ürünlerin ambalajlanması; organik ürünlerin pazara sunulmadan önce organik niteliğini bozmadan paketlenmesi, ambalajl ... devamı

8 ay önce 699 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gluten Nedir?

Gluten, birçok tahıl grubunda özellikle buğday, çavdar, yulaf ve arpa gibi ürünlerde bulunan protein grubudur. ... devamı

8 ay önce 954 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Toplam Kuru Madde ve Nem Tayini

Deneyin Prensibi: Normal atmosfer basıncında örneği, etüvde kurutarak oluşan nem kaybını belirlemek ve bunu % olarak hesaplam ... devamı

8 ay önce 2872 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Protein Tayini ( Kjeldahl Yöntemi )

Gıda maddesinin besleme değerini belirlemek amacıyla: Gıdaların besleme içeriği toplam ham protein miktarının haricinde diğer ... devamı

8 ay önce 5825 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Toplam Asitlik Tayini

Toplam Asitlik Tayini Deneyi daha kesin sonuçların elde edilmesi amacıyla iki paralel örnekle gerçekleştirilir. ... devamı

8 ay önce 3452 Okunma Mikrobiyolojik Analiz