HABERLER

Türk Gıda Kodeksi Üzüm Pekmezi Tebliği

Üzüm pekmezinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve p ... devamı

bir yıl önce 1868 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kuru Bakliyat ve Tahıl Tanelerini Renklerine Göre Ayıklama

Üretilen tahıl ve bakliyatların temiz, sağlıklı ve kaliteli olması çok önemlidir. ... devamı

bir yıl önce 1465 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahıl Taneleri ve Kuru Bakliyatlar

Ucuz olması, kolay temin edilmesi, enerji kaynağı olması, doyurucu özelliği, kısmen de olsa biyolojik değerleri yüksek protei ... devamı

bir yıl önce 3545 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Salam Üretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ülkemizde yapılış şekillerine bileşimlerine giren maddelere göre çeşitli isimler altında salam üretilmektedir. ... devamı

bir yıl önce 2330 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sosis Üretiminde Kullanılan Makinalar

Sosis, hazırlanmış sosis hamurunun doğal ya da yapay kılıflara doldurulduktan sonra belli aralıklarla (10-20 cm) boğumlanarak ... devamı

bir yıl önce 2123 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sucuk Üretiminde Kullanılan Makinalar

Isıl işlem görmüş sucuk üretim süreci üreticiden karkas et alımı ile başlar, formülasyona uygun hamur elde edilir ve kılıflar ... devamı

bir yıl önce 3962 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

TS 1070 Sucuk Standardı

Sucuk ülkemizin hemen her yöresinde en fazla üretilen ve halkımız tarafından da sevilerek tüketilen bir üründür. ... devamı

bir yıl önce 1781 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Örneklerinde Listeria Sayımı için Compact Dry LS Kullanımı

Listeria türlerinin tespiti için geliştirilen seçici kromojenik hazır besiyeri Compact Dry LS, (Nissui, Japonya) standart ana ... devamı

bir yıl önce 1829 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bulgur Üretimi

Sofralarımızda sık tükettiğimiz bulgurun üretim sürecindeki temizleme, kaynatma, dinlendirme, süzme ve kurutma aşamalarını in ... devamı

bir yıl önce 4049 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Mihaliç Peyniri Üretimi

Mihaliç peyniri tam yağlı çiğ koyun sütünden yapılır. Tuzlu, 2-3 mm kabuklu, gözler içeren yarıksız çatlaksız bir peynirdir. ... devamı

bir yıl önce 2396 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kek Üretiminde Kullanılan Makinalar

Kek pek çok ülkede üretilen besleyici değeri yüksek, kullanımı kolay, göz ve damak zevkine hitap eden çeşitlilikte, farklı fo ... devamı

bir yıl önce 1995 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Reçel Üretiminde Kullanılan Makinalar

Reçel genel olarak meyvelerin bütün, yarım veya küçük parçalar hâlinde doğranması, rendelenmesi ve şeker ilave edilerek kayna ... devamı

bir yıl önce 2412 Okunma Mikrobiyolojik Analiz