HABERLER

Endüstriyel Makarna Üretimi

Kaliteli bir makarna üretimi, yüksek kalitede ham maddeyle başlar. ... devamı

4 ay önce 1392 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Küf Nedir ?

Küfler bitki veya hayvanlar üzerinde yaşayan mikroskobik mantarlardır. ... devamı

4 ay önce 736 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ciguatera - Balık Zehirlenmesi

Ciguatera, yarı tropik veya tropik deniz yüzgeçli balıklarının tüketilmesi ile sonuçlanan, insan zehirlenmesidir. ... devamı

4 ay önce 451 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bakteri ve Enzimlerin Glikozit Bağları Üzerine Etkisi

Bakteri ve Enzimlerin Glikozit Bağları Üzerine Etkisi ... devamı

4 ay önce 472 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Endüstriyel Yoğurt Üretimi

oğurt; sütün yoğurt bakterileri ile fermente olması sonucunda oluşan süt ürünüdür. ... devamı

4 ay önce 670 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Beyaz Peynir Üretimi

Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği’ne göre beyaz peynir; ham maddenin peynir mayası kullanılarak pıhtılaştırılması ile elde edi ... devamı

4 ay önce 1469 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Probiyotik ve Prebiyotiklerle Zenginleştirilmiş Meyve Suları

Probiyotikler, belirli miktarlarda tüketildikleri takdirde, sağlık için, genel beslenmenin ötesinde, faydalı etkiler gösteren ... devamı

5 ay önce 815 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Saklama Dereceleri

Gıdaların Saklama Dereceleri ... devamı

5 ay önce 1481 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kanatlılarda İshal Etkenleri

Kanatlılarda ishal, etkenlerine bağlı olarak farklılık gösterir ve verim kayıplarına neden olur. ... devamı

5 ay önce 436 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

İnsan Sağlığı Açısından Gıda Prosesleri

Gıda işleme yöntemlerinin olumlu olduğu gibi olumsuz yanları da var… Fakat bu işlemlerin daha çok olumsuz yanları üzerinde du ... devamı

5 ay önce 609 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Organik Tarım Ürünlerinin Ambalajlanması ve Etiketlenmesi

Organik ürünlerin ambalajlanması; organik ürünlerin pazara sunulmadan önce organik niteliğini bozmadan paketlenmesi, ambalajl ... devamı

5 ay önce 482 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gluten Nedir?

Gluten, birçok tahıl grubunda özellikle buğday, çavdar, yulaf ve arpa gibi ürünlerde bulunan protein grubudur. ... devamı

5 ay önce 619 Okunma Mikrobiyolojik Analiz