HABERLER

Gıda İşleme ve Üretim Teknolojileri

Gıda işleme çiğ gıdaların çeşitli yöntemlerle tüketim, pişirme ya da depolama için daha uygun hale getirilmesi demektir. ... devamı

3 ay önce 489 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Güvenli Gıda Ürünlerinde Bulunması Gereken İşaretler

“Güvenilir Ürün”, normal kullanım koşullarında tüketiciler için risk taşımayan veya kabul edilebilir ölçülerde risk taşıyan v ... devamı

4 ay önce 337 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Katkılarına Aşırı Duyarlılık ve Hiperaktivite

Gıda katkısı gıdalara özel bir fonksiyon için (bozulmasını önlemek, rengini güzelleştirmek gibi) katılan, tek başına gıda ola ... devamı

4 ay önce 332 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Biyogüvenlik Kanunu

Bu Kanunun amacı; bilimsel ve teknolojik gelişmeler çerçevesinde, modern biyoteknoloji kullanılarak elde edilen genetik yapıs ... devamı

4 ay önce 302 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Analizlerine Yeni Düzenleme!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü Yönetmelik taslağını görüşe açtı. ... devamı

4 ay önce 347 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Ambalajlarında Yeni Düzenleme

Gıdayla temas eden madde ve malzemelere ilişkin risk değerlendirme prosedürleri hazırlandı. ... devamı

4 ay önce 334 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bozuk Gıdalarda Uyarı Veren Cihaz

(NFC) etiketlerini kullanarak bozuk gıdalar konusunda sizi uyaran cihaz geliştirildi. ... devamı

4 ay önce 385 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Süt ve Süt Ürünlerinde Yapılan Tağşişler

Günlük süt uygun şartlarda muhafaza edilmez ise tazeliğini kaybeder, üreticiler süte az miktarda karbonat karıştırarak süttek ... devamı

4 ay önce 507 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalardaki Tuza Yakın Takip

Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan çalışmayla yıl sonundan itibaren hazır ambalajlı gıdalarda tuz miktarlarının belirtilmesi ... devamı

4 ay önce 381 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Katkı Maddeleri 2019 Yeni Yönetmelik

Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri ile ilgili 2 adet yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. ... devamı

5 ay önce 533 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Kaynaklı Salmonella İnfeksiyonları

salmonella, gıda salmonella, gıda kaynaklı salmonella, salmonella infeksiyon, infeksDünya genelinde alınan önlemler ve kontro ... devamı

5 ay önce 507 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Beyaz Et Tesislerinde Hijyen, Sanitasyon ve GMP'nin önemi

Hijyen uygulamaları GMP (İyi Üretim Uygulamaları )’ nin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. ... devamı

5 ay önce 470 Okunma Mikrobiyolojik Analiz