HABERLER

Küflenme Nedir? Nerelerde Oluşur?

Küflenme Nedir? Nerelerde Oluşur? ... devamı

4 ay önce 723 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Personel Hijyeni ve Ortam Hijyeni

Sözcük anlamı, sağlık bilimi demektir. ... devamı

4 ay önce 674 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Kaynaklı Patojen Bakteriler (3. Bölüm)

Gıdalar çok çeşitli mikroorganizma gruplarını içerebilmektedir. ... devamı

8 ay önce 1030 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Patojen Bakteriler (2. Bölüm)

Gıdalar çok çeşitli mikroorganizma gruplarını içerebilmektedir. ... devamı

10 ay önce 1278 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Aktif Ambalajlama Teknolojisi

Gıdanın kalitesini ve tazeliğini korumada seçilen ambalajın veya ambalaj teknolojisinin gıdaya uygunluğu büyük önem taşımakta ... devamı

10 ay önce 2055 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Patojen Bakteriler (1. Bölüm)

Gıdalar çok çeşitli mikroorganizma gruplarını içerebilmektedir. ... devamı

11 ay önce 1465 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Toplam Kül Tayini

Gıdalarda yapılan kimyasal analizlerden biri içerikteki inorganik maddeyi hesaplamada kullanılan toplam kül analizidir. ... devamı

11 ay önce 5393 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Peynir ve İşlenmiş Peynirde Toplam Kuru Madde Tayini

Gıdalarda; suda çözünmeyen kuru maddeyi; selüloz ve nişasta gibi polisakkaritler yani büyük moleküllü bileşikler oluşturur. ... devamı

bir yıl önce 3192 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahıllarda Gluten Tayini

Gluten, hamurda yoğurma sırasında ağ gibi bir yapı oluşturarak maya tarafından oluşturulan gazın tutulup büyük hacimli ekmek ... devamı

bir yıl önce 2732 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tarımda Zararlı Böceklerle Mücadele

Zararlı böcek grupları besin aramada, yumurtlama yerlerinin ve cinsel eşlerin bulunmasında bazı kimyasal maddeler tarafından ... devamı

bir yıl önce 2470 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarımda Aktif Bitki Koruma Yöntemleri 1

Bitkilerde mevcut bazı kimyasal maddelerin hastalık, zararlı ve yabancı otlar üzerinde öldürücü veya gelişmeyi engelleyici et ... devamı

bir yıl önce 3009 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarımda Pasif Bitki Koruma Yöntemleri

Tarımsal üretimin temelini toprak oluşturmaktadır. Bu nedenle organik tarımda toprak sağlığının korunması oldukça önemlidir. ... devamı

bir yıl önce 1746 Okunma Mikrobiyolojik Analiz