HABERLER

HACCP Temizlik ve Dezenfeksiyon Yöntemleri

Dezenfeksiyon öncesi yapılan bir işlem olup yüzeylerde bulunan çeşitli kir maddelerinin sıcak su ve/veya temizlik maddeleri ( ... devamı

3 ay önce 362 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su Analizinde Toplam Bakteri Sayısının Tayini

Membran Filtre yöntemi ile çalışıldığında membran üzerinde 20–200 aralığında koloni sayılacak şekilde bir numune hacmi seçilm ... devamı

4 ay önce 412 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri

Katkı maddeleri kullanımını yasa her ürün için belli oranlarda izin vermekte. ... devamı

4 ay önce 559 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besin Zehirlenmesinin Nedenleri

ıda zehirlenmesinin nedeni; bakteriler, parazitler ya da virüslerle kirlenmiş yiyecek veya içecek maddelerinin tüketilmesidir ... devamı

4 ay önce 390 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su Analizleri

Su analizleri; su içerisinde bulunan ve hastalık oluşumuna yol açabilecek mikroorganizmalar ile birlikte suyun mikrobiyolojik ... devamı

4 ay önce 557 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuklarda CRD Hastalığı Nedir?

CRD Hastalığı Doğal Tedavisi Var mı? CRD hastalığından tamamen kurtulmak mümkün müdür? Kronik üst solunum yolu hastalıkları n ... devamı

4 ay önce 2555 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar

Taze et kimyasal ve fiziksel özellikleri nedeniyle mikrobiyolojik bozulmalara karşı en duyarlı gıdalardan biridir. ... devamı

4 ay önce 482 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

RUMİNANT BESİ YOĞUN TAM YEMLERİ

Ruminantların yemlenmesinde ve beslenmesinde kullanılacak bir çok çeşit yoğun tam yem hazırlanabilmektedir. ... devamı

4 ay önce 408 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar

Gıda bozulmasında en önemli etken mikroorganizmalardır. ... devamı

5 ay önce 795 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Clostridium Botulinum Nedir?

Clostridium botulinum toksininin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

5 ay önce 1029 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuk Hastalıkları ve Sağlık Tedbirleri

Tavuk Hastalılarının Sebepleri Kaliteli ve bol miktarda ürün alabilmek ancak sağlıklı hayvanlarda mümkündür. ... devamı

5 ay önce 468 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ulusal Salmonella Kontrol Programı Yayınlandı

Türkiye’de gıda amaçlı üretimi yapılan damızlık kanatlılar, yumurtacı tavuklar, broylerler ve hindileri kapsayan ve halk sağl ... devamı

5 ay önce 419 Okunma Mikrobiyolojik Analiz