HABERLER

Önemli Tavuk Hastalıkları

Tavuk vebası, virüs etkenli bir hastalıktır.Dışkı,gırtlak ve burun sümüğü ile bulaşmaktadır.Kuluçka süresi 3-4 gündür. ... devamı

2 ay önce 173 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Enerji Hesaplanması

Gıda ürünlerinin kalori değerleri hesaplanırken öncelikle numunenin kül, protein, yağ ve nem analizleri yapılır. ... devamı

2 ay önce 377 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütün İşlenmesinde Soğuk Zincir

Soğuk zincir, geresinimi olan gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar her aşamada kendi özelliklerini koruyabilmesi iç ... devamı

2 ay önce 336 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yumurta Tavuğu Nasıl Beslenir?

“Yumurta tavuğu nasıl beslenir?” sorusuna verilecek yanıtlar, hiç şüphesiz üst düzey bir yumurta verimi için kritik bir öneme ... devamı

2 ay önce 296 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Duyusal Analiz Teknikleri

Duyusal analiz, gıdaların işitme, dokunma, tatma, koklama ve görme duyuları ile algılanan karakteristiklerini algılamak, ölçm ... devamı

3 ay önce 472 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İntolerans Nedir?

Gıda intoleransı, gıda alerjilerinden daha yaygındır ve bağışıklık sisteminden kaynaklanmaz. ... devamı

3 ay önce 406 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

HMF Nedir ? HMF Zararları Nelerdir ?

HMF(Hidroksimetil Furfural), asitli ortamda hekzosun parçalanması ile veya Maillard reaksiyonu esnasında ortaya çıkan bir ara ... devamı

3 ay önce 433 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pestisit Nedir ? Güvenirliği Nasıl İncelenir ?

Pestisitler; hastalıkları önlemek, bitkileri veya bitki ürünlerini üretim, depolama ve taşınma esnasında korumak için pest (ö ... devamı

3 ay önce 437 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kozmetikte Kullanılan Koruyucu Maddeler

Çoğu gıda ürünlerinde olduğu gibi kozmetik ürünlerde de koruyucu maddelere ihtiyaç var. ... devamı

3 ay önce 474 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Boza Nasıl Yapılır ve Korunur ?

Darı irmiği, su ve şeker kullanılarak üretilen fermente bir içecektir. ... devamı

3 ay önce 480 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yufka Neden Küflenir?

Küflenme probleminin temel nedeni mantar üremesidir. ... devamı

3 ay önce 490 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bezelye Konservesi Nasıl Üretilir?

Hasat edilen bezelyeler işletmeye gelince bir takım ön işlemlerden geçerek üretime hazırlanır. Bu işlemlerden ilki yıkamadır. ... devamı

3 ay önce 344 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği