HABERLER

Balda Rutubet Tayini

Balda rutubet tayininin esası; kırılma indisinden faydalanarak rutubet % miktarının bulunması ilkesine dayanır. ... devamı

8 ay önce 1072 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Konservelerde Görülen Bozulmalar

Konserveleme, ısıl işlemlerle mikroorganizmalardan arındırılmış ürünün hermetik koşullarda ve hermetik kaplarda saklanması iş ... devamı

8 ay önce 2989 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Kırılma İndisi

Kırılma indisi, maddenin kaynama noktası, erime noktası, yoğunluğu gibi fiziksel özelliklerinden birisidir ve her maddeye özg ... devamı

9 ay önce 2706 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarım

Organik tarım ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik olarak insana ve çev ... devamı

9 ay önce 1225 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yumurtada Görülen Bozulmalar

Kabuklu yumurta yapısı gereği mikroorganizmalara karşı en iyi korunan gıdalardan birisidir. ... devamı

9 ay önce 2093 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Likit Pastörize Yumurta

Yumurta sofralarımızda sık kullandığımız, besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. ... devamı

9 ay önce 2937 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Fipronil Nedir?

Fipronil maddesi hayvanlardaki pire, bit ve keneleri yok etmek için kullanılan bir böcek ilacıdır. ... devamı

9 ay önce 1682 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sofralık Zeytin Depolama

Her gıda maddesinin belirli bir raf ömrü bulunmaktadır. ... devamı

10 ay önce 1162 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Okul Sütü Programı'na İlişkin Tebliğ

Öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişm ... devamı

10 ay önce 915 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi Nedir?

Ürün takip ve doğrulama sistemi, sahte, taklit ve tağşiş edilmiş ürünlerin üretimini satışını engeller. ... devamı

11 ay önce 1488 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Türk Gıda Kodeksi Enerji İçecekleri Tebliği

Enerji içeceklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınm ... devamı

11 ay önce 1263 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Üzüm Pekmezi Tebliği

Üzüm pekmezinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve p ... devamı

12 ay önce 1718 Okunma Mikrobiyolojik Analiz