HABERLER

Yumurta Sarısından Elde Edilen Jeller

Son çalışmalar granüllerin yeni birçok özelliği ile gıda endüstrisinde bir malzeme olarak kullanılab ... devamı

4 yıl önce 3278 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Salmonella Enfeksiyonu

  Salmonellanın iki türünden biri olan pullorum bakterisinin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

4 yıl önce 15919 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kodeks Alimentarius Nedir?

Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı

4 yıl önce 7697 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sous-Vide Yöntemi ile Pişirme

SOUS-VIDE YÖNTEMİ:

Vakumlu bir pişirme yöntemi olan “sous vide” gıdaların plastik torbalar i ... devamı

4 yıl önce 5109 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Plakalı Pastörizatörler ve Çalışma Prensipleri

Plakalı pastörizatörler bir seri plakadan oluşur. ... devamı

4 yıl önce 7437 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) Ne Demektir?

Bu yöntemler elde edilen gıdalar bazı yabancı zararlılara,böcek gibi bazı kemirgenlere karşı dirençli hale get ... devamı

4 yıl önce 6977 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütün Organoleptik Özellikleri

  Sütün Kokusu Sütün, tipik kendine özgü bir kokusu yoktur. ... devamı

4 yıl önce 10823 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Enerji Hesaplanması

Gıda ürünlerinin kalori değerleri hesaplanırken öncelikle numunenin kül, protein, yağ ve nem analizleri y ... devamı

4 yıl önce 14286 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütün İşlenmesinde Soğuk Zincir

Soğuk zincir, geresinimi olan gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar her aşamada kendi özelliklerini k ... devamı

4 yıl önce 4636 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

İntolerans Nedir?

Gıda intoleransı, gıda alerjilerinden daha yaygındır ve bağışıklık sisteminden kaynaklanmaz. ... devamı

5 yıl önce 5841 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

HMF Nedir ? HMF Zararları Nelerdir ?

HMF(Hidroksimetil Furfural), asitli ortamda hekzosun parçalanması ile veya Maillard reaksiyonu esnasında ortaya çık ... devamı

5 yıl önce 17453 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pestisit Nedir ? Güvenirliği Nasıl İncelenir ?

• Pestisit nedir ? Pestisitler; hastalıkları önlemek, bitkileri veya bitki ürünlerini üreti ... devamı

5 yıl önce 6691 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği